Στις 4 Ιουνίου αναβιώνουμε το αρχαίο σύστημα επικοινωνίας για 15η χρονιά και σας καλούμε να το ζήσετε μαζί μας!

15 Μαϊος 2017 14:33

Το αρχαίο σύστημα επικοινωνίας με Πύργους και Φρυκτωρίες αναβιώνει στη Σίφνο την Κυριακή της Πεντηκοστής.

Περισσότεροι από 250 εθελοντές θα «ενώσουν» νοητά 86 σημεία αρχαιολογικού ενδιαφέροντος. Πύργοι, Ακροπόλεις, Ιερά, Οχυρά, που χρησιμοποιήθηκαν πριν από χιλιάδες χρόνια, αποκτούν ζωή και «σκοπό» για λίγα λεπτά το απόγευμα της Κυριακής 4 Ιουνίου σε μία επετειακή αναβίωση που φέτος συμπληρώνει 15 χρόνια.

Μία εκδήλωση που αποτελεί παράδειγμα βιωματικής ιστορίας για μικρούς και μεγάλους, μοναδική προβολή του αρχαιολογικού πλούτου του νησιού, που κινητοποιεί κατοίκους και επισκέπτες όλων των ηλικιών.
Η δράση θα μεταδοθεί ζωντανά από το τοπικό ραδιόφωνο «ΠΡΙΣΜΑ 91,8» και διαδικτυακά από το «Sifnos.net» με φωτογραφίες, videos από drones και τηλεφωνικές συνδέσεις με τα πιο απομακρυσμένα σημεία του νησιού!
Θα ακολουθήσει εκδήλωση – συνάντηση εθελοντών και συναυλία του Γεράσιμου Ανδρεάτου.

Η εκδήλωση οργανώνεται από τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Σίφνου (ΔΗΚΕΣ), τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σίφνου (Π.Σ.Σ.) και τον Δήμο Σίφνου και υποστηρίζεται από τον Σύλλογο Γυναικών Σίφνου «ΤΟ ΣΜΑΡΙ», την εταιρεία ΑΛΜΑ και τις τοπικές επιχειρήσεις Θεολόγου Βέλλη και Μιχάλη Σούλη.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos