Μήλος: Σε κατάρρευση οι υποδομές στο μέσον της τουριστικής περιόδου

20 Ιουλίου 2017 16:41

Στοιχειώδη δημόσια αγαθά όπως νερό, αποχέτευση και αποκομιδή απορριμμάτων έχουν εκλείψει από το νησί από τις αρχές του μήνα

Η αλματώδης ανάπτυξη του τουρισμού στη Μήλο, βασισμένη αποκλειστικά σε ξένο τουρισμό ιδιαίτερα υψηλού επιπέδου που φέρνει στη χώρα τόσο απαραίτητους πόρους μέσα στην κρίση, φαίνεται να δυσαρεστεί κάποιους που κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να την ανακόψουν.

Τα στοιχειώδη δημόσια αγαθά, νερό, αποχέτευση και συλλογή απορριμάτων έχουν εκλείψει από το νησί από τις αρχές Ιουλίου, πριν καν ξεκινήσει η πιο απαιτητική περίοδος του Αυγούστου. Παράλληλα ξεκίνησαν μέσα στον Ιούλιο (!) και συνεχίζονται, ασφαλτοστρώσεις των κεντρικών αρτηριών του νησιού, οι οποίες προχωρούν χωρίς να υπάρχει καμμία απολύτως σήμανση για παρακάμψεις με αποτέλεσμα το απόλυτο κυκλοφοριακό χάος.

Οι συνεχείς διακοπές του νερού, μερικές φορές για μέρες, έχουν φέρει σε απόγνωση τους κατοίκους και τις τουριστικές επιχειρήσεις του νησιού. Ο δήμαρχος της Μήλου κ. Γεράσιμος Δαμουλάκης, με ανακοίνωση που εξέδωσε, υποστηρίζει ότι οι κάτοικοι και οι τουριστικές επιχειρήσεις δεν εχουν δικαίωμα να διαμαρτύρονται (!!) αφού πρέπει να έχουν δεξαμενές ενώ δεν θα πρέπει να πλένουν αυτοκίνητα και δρόμους.

Αυτά όλα σε ένα τουριστικό νησί όπου κατά τους θερινούς μήνες η συντριπτική πλειοψηφία των οχήματων είναι ενοικιαζόμενα και μάλλον πρέπει να πλένονται...ενώ τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία θα είναι εξαιρετικά δυσκολο να αφήσουν μέσα στη σκόνη τις εγκαταστάσεις τους. Οσο για τις δεξαμενές κανένα ξενοδοχείο ή εστιατόριο δεν θα ήταν δυνατόν να εχει χωρητικότητα δεξαμενών τέτοια που να μπορεί να το καλύψει για ολοήμερες διακοπές νερού όταν βρίσκεται σε απόλυτη πληρότητα.

Την κατάσταση έσωσε προσωρινά η υδροδότηση του νερού με υδροφορο πλοίο, μία πανακριβη πρακτική που έχει σταματήσει στη Μήλο εδώ και χρόνια. Τον Αυγουστο που η πληρότητα προσεγγίζει το 100% κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει...
Σε οτι αφορά στα λύμματα, ο Δημος Μήλου προχωρά σε ανεξέλεγκτη διάθεση τους σε διάφορα χωράφια του νησιού (!!) προκαλώντας την έντονη διαμαρτυρια των κατοίκων αλλα και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου η οποία επέβαλε πρόστιμο ύψους 42,000 ευρω για υποβάθμιση του περιβάλλοντος και παράβαση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας.

Το πρόστιμο αυτό, μαζί με την υγεία τους, θα πληρώσουν φυσικά οι κάτοικοι της Μήλου...
Τα σκουπίδια που παραμένουν μέρες σε κεντρικά σημεία του νησιού έρχονται να συμπληρώσουν την εικόνα που παρουσιάζει το πανέμορφο νησί στους επισκέπτες.

Η μοναδική ευκαιρία της Μήλου να εκμεταλλευτεί την απίστευτα μεγάλη διεθνή δημοσιότητα που έχει πάρει φέτος το νησί, χάρην κυρίως στις φυσικές ομορφιές της αλλά και στις προσπάθειες και επενδύσεις ιδιωτών επιχειρηματιών, τίθεται σε κίνδυνο, αφού η δημοτική αρχή δεν φαίνεται να επιθυμεί να υποστηρίξει αυτήν την προσπάθεια κάνοντας το αυτονόητο - απλά και μόνο να παρέχει τις στοιχειώδεις υποδομές.

www.protothema.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos