Ακυβερνησία Ι/Φ σκάφους στη Σίφνο με τέσσερις επιβαίνοντες

05 Αυγούστου 2017 10:52

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Σίφνου από το Λιμεναρχείο Μήλου για περιστατικό ακυβερνησίας του Ι/Φ “ΤΟΑΤΟΑ” ΝΠ 8850 με τέσσερις (04) επιβαίνοντες, λόγω θραύσης του ιστού του στην θαλάσσια περιοχή ένα (01) ν.μ. νότια ν. Σίφνου.

Στην περιοχή έσπευσαν προς παροχή συνδρομής περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ “ΧΕΛΛΕΝΙΚ ΧΑΪΣΠΙΝΤ” Ν.Π. 12331, το Ι/Φ “ΙΡΚΟ 1” σημαίας Γαλλίας, το Α/Κ “ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ” Ν.Σ. 1010 με επιβαίνοντες στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και το Τ/Χ – Α/Ψ “ΣΕΡΑΛΛ” Τ.Σ. 65.
Οι ανωτέρω επιβαίνοντες, τρεις (03) αλλοδαποί εκ των οποίων ένας ανήλικος και μία ημεδαπή, εγκατέλειψαν το Ι/Φ σκάφος τους και επιβιβάστηκαν στο Ι/Φ “ΙΡΚΟ 1” καλά στην υγεία τους, για να μεταφερθούν ασφαλώς στο λιμένα Βαθύ ν. Σίφνου. Το Α/Κ “ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ” ρυμούλκησε το Ι/Φ “ΤΟΑΤΟΑ” στο αλιευτικό καταφύγιο του όρμου Πλατύ Γυαλού ν. Σίφνου.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ι/Φ “ΤΟΑΤΟΑ” μέχρι αποκατάστασης της ζημιάς και προσκόμισης βεβαιωτικών αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos