Συλλήψεις έντεκα αλλοδαπών σε αεροδρόμια του Νοτίου Αιγαίου

07 Αυγούστου 2017 12:06

Κατασχέθηκαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και κάρτες επιβίβασης

Στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού και στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων για την αντιμετώπιση της διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών συνελήφθησαν χθες το Σαββατοκύριακο (05/06.08.2017) σε περιφερειακά αεροδρόμια του Νοτίου Αιγαίου συνολικά έντεκα (11) αλλοδαποί, οι οποίοι επιχείρησαν να επιβιβαστούν παράνομα σε διεθνείς πτήσεις.

Σε βάρος τους σχηματίστηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για κατοχή και χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων.

Ειδικότερα συνελήφθησαν:

• Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας ένας 35χρονος υπήκοος Πακιστάν και ένας 21χρονος υπήκοος Ιράν, οι οποίοι μετέβησαν στον Αερολιμένα Θήρας και κάνοντας χρήση πλαστής άδειας διαμονής και γαλλικού διαβατηρίου, επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήσεις με προορισμό την Ιταλία και την Αυστρία.

• Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου, ένας 27χρονος υπήκοος Σύριας, ο οποίος μετέβη στον Αερολιμένα Μυκόνου και κάνοντας χρήση πλαστού ιταλικού δελτίου ταυτότητας επιχείρησε να επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό την Ιταλία.

• Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Ρόδου, τέσσερις υπήκοοι Σύριας (τρεις άνδρες και μια γυναίκα) ηλικίας 19, 20, 21, 33 ετών και δυο υπήκοοι Ιράκ (άνδρας και γυναίκα που συνόδευαν ένα παιδί) ηλικίας 32, 39 ετών, οι οποίοι μετέβησαν στον Αερολιμένα Ρόδου και κάνοντας χρήση πλαστών ιταλικών δελτίων ταυτότητας επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήση με προορισμό την Ιταλία.

• Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Κω, ένας 23χρονος υπήκοος Σύριας και ένας 22χρονος υπήκοος Ιράκ, οι οποίοι μετέβησαν στον Αερολιμένα Κω και κάνοντας χρήση πλαστών ιταλικών δελτίων ταυτότητας επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήση με προορισμό τη Γερμανία.

Τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και οι κάρτες επιβίβασης που κατείχαν κατασχέθηκαν.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos