Εχθρική πράξη προς τα νησιά, η διαρκής στοχοποίησή τους, επισήμανε ο Περιφερειάρχης στον Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων

24 Αυγούστου 2017 13:26

Πάγιο αίτημα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, αποτελεί, η ορθή, λεπτομερής και ακριβής ενημέρωση της κοινής γνώμης, για το μέγεθος της συνεισφοράς των νησιών στα δημόσια έσοδα.

Η συνεχιζόμενη πολιτική στοχοποίησης των νησιών συνιστά εχθρική πράξη σε βάρος τους, με μόνη νηφάλια ερμηνεία της στάσης αυτής, την ανάγκη να αιτιολογηθεί η ανελέητη φοροεπιδρομή που τα νησιά έχουν δεχτεί.

Αυτό επισήμανε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, απευθυνόμενος στον Γενικό Γραμματέα Εσόδων, Γιώργο Πιτσιλή, στην διάρκεια συνάντησης με τους τοπικούς φορείς, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη, στο γραφείο του στην Περιφέρεια, ζητώντας παράλληλα να ικανοποιηθεί το πάγιο αίτημα, για την ορθή, λεπτομερή και ακριβή ενημέρωση της κοινής γνώμης, σχετικά με το πραγματικό μέγεθος της συνεισφοράς των νησιών στα δημόσια έσοδα.

Τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων συνόδευσαν ο Γενικός Διευθυντής Φορολογικής Διοίκησης, Ευθύμιος Σαΐτης και ο Διευθυντής Φορολογικής Περιφέρειας Πειραιά και Νήσων, Ρήγας Μπάρκουλας.

Εκ μέρους των τοπικών αρχών και παραγωγικών φορέων, στην συνάντηση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Ρόδου, Φώτης Χατζηδιάκος, ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα, Φιλήμονας Ζαννετίδης, ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης και Εμπορίου, Γιώργος Πόκκιας, ο προϊστάμενος της ΔΟΥ Ρόδου, Νίκος Καλογερόπουλος, ο Διευθυντής του Τελωνείου Ρόδου, Βασίλης Κούρτης, ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Δωδεκανήσου, Μιχάλης Καλιωράκης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, Γιάννης Πάππου, ο Πρόεδρος της ΠΟΞ και της ΕΞΡ, Αντώνης Καμπουράκης, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου, Κώστας Σαρρής, ο Πρόεδρος του ΕΣΡ και Αντιπρόεδρος της ΕΣΕΕ, Νίκος Μπόνης, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Δωδεκανήσου, Παναγιώτης Καραγιάννης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Λογιστών Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Ρόδου (ΕΛΦΕΕ), Γιάννης Ηρακλείδης, ο Γενικός Γραμματέας της ΕΛΦΕΕ, Νίκος Παπαγρηγορίου, ο Οικονομικός Επόπτης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, Φώτης Κασέκας, ο Πρόεδρος των Εφοριακών Υπαλλήλων Δωδεκανήσου, Θεοδόσης Στεφανάκης και ο Προϊστάμενος της Χημικής Υπηρεσίας Αιγαίου, Βασίλης Μάτσης.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, απευθυνόμενος στον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Γιώργο Πιτσιλή, επισήμανε τα εξής:

«Η συνεχιζόμενη πολιτική στοχοποίησης των νησιών συνιστά εχθρική πράξη, στάση και κατάφωρη αδικία σε βάρος τους. Η συνεχής προβολή παραδειγμάτων – ευρημάτων νησιωτικών επιχειρήσεων, διαμορφώνουν στην κοινή γνώμη την ψευδή εικόνα ότι η φοροδιαφυγή έχει γεωγραφικό προσδιορισμό , εικόνα απολύτως παραπλανητική, αφού αυτή συνιστά πρόβλημα πανελλαδικό.

Η μόνη νηφάλια ερμηνεία που μπορεί να δοθεί σε αυτήν την τακτική, είναι η ανάγκη να αιτιολογηθεί η ανελέητη φοροεπιδρομή που δέχτηκαν τα νησιά και που σήμερα θέτει σε σοβαρό κίνδυνο, όχι μόνο την οικονομική αλλά και την κοινωνική ζωή αυτών, δημιουργώντας αγωνίες που αγγίζουν και εθνικά ζητήματα.

Πάγιο αίτημά μας αποτελεί, η ορθή, λεπτομερής και ακριβής ενημέρωση της κοινής γνώμης, για το τι συνεισφέρουν τα νησιά στα δημόσια έσοδα, με το σύνολο των στοιχείων δημοσιοποιημένων και όχι επιλεκτικών, αποσπασματικών και επιστημονικά στρεβλών αριθμών. Είμαστε οι πρώτοι που επιζητούν την πλήρη και ακριβή αποτύπωση της συνεισφοράς των νησιών στα δημόσια έσοδα και αδυνατούμε να αντιληφθούμε πως μπορεί αυτό το απολύτως δίκαιο και διάφανο αίτημα μας να μην έχει μέχρι σήμερα ικανοποιηθεί».

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos