Πυρκαγιά σε Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος και βύθιση αυτού στη Μύκονο

29 Σεπτεμβρίου 2017 12:32

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, το Λιμεναρχείο Μυκόνου για περιστατικό εκδήλωσης πυρκαγιάς στο Ε/Γ – Τ/Ρ σκάφος «ΜΑ'Ι' ΓΟΥΕ'Ι'» Ν.Π. 8822 το οποίο έπλεε έξω του νέου λιμένα Μυκόνου.

Άμεσα, από τη Λιμενική Αρχή ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο εκτάκτου ανάγκης και προς παροχή συνδρομής έσπευσαν δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., η Ε/Γ – Λάντζα «ΠΟΣΕΙΔΩΝ» Ν.Μ. 118 και το Ρ/Κ «ΧΡΗΣΤΟΣ 40» Ν.Π. 11723.
Η ανωτέρω λάντζα περισυνέλεξε του δύο επιβαίνοντες του «ΜΑ'Ι' ΓΟΥΕ'Ι'» , οι οποίοι είχαν πέσει στη θάλασσα και στη συνέχεια μετεπιβιβάστηκαν σε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και μεταφέρθηκαν αρχικά στο νέο λιμένα Μυκόνου και στη συνέχεια διακομίσθηκαν στο Κέντρο Υγείας Μυκόνου για προληπτικούς λόγους.

Στη συνέχεια το ανωτέρω Ε/Γ – Τ/Ρ σκάφος ρυμουλκήθηκε στη θαλάσσια περιοχή «ΧΟΥΛΑΚΙΑ», λόγω της κοντινής απόστασης από το λιμάνι καθώς και από αγκυροβολημένο Κ/Ζ πλοίο και ενώ το ρυμουλκό έκανε προσπάθειες κατάσβεσης της φωτιάς, το φλεγόμενο σκάφος πήρε κλίση και βυθίστηκε σε βάθος δεκαπέντε (15) μέτρων.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, τέθηκε σε ετοιμότητα προσωπικό και υλικά μέσα για την αντιμετώπιση περιστατικών ρύπανσης, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει διαπιστωθεί θαλάσσια ρύπανση.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos