Εκλογές για τον νέο φορέα της Κεντροαριστεράς: Πού και πώς θα ψηφίσετε, όλα όσα πρέπει να ξέρετε

11 Νοεμβρίου 2017 20:34

Κυριακή 12 Νοεμβρίου, διεξάγεται ο πρώτος γύρος για την εκλογή του επικεφαλής του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς.

Ο δεύτερος γύρος, αν χρειαστεί, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Νοεμβρίου. Υποψήφιοι είναι (με αλφαβητική σειρά) οι: Νίκος Ανδρουλάκης, Κωνσταντίνος Γάτσιος, Φώφη Γεννηματα, Σταύρος Θεοδωράκης, Γιώργος Καμίνης, Γιάννης Μανιάτης, Απόστολος Πόντας, Γιάννης Ραγκούσης και Δημήτρης Τζιώτης.

Για να εκλεγεί στον πρώτο γύρο νικητής, σύμφωνα με τους κανόνες που έχουν συμφωνηθεί, χρειάζεται να συγκεντρώσει το 50%+1 των έγκυρων ψήφων. Αν κανένας υποψήφιος δεν συγκεντρώσει το ποσοστό αυτό, οι δύο πρώτοι σε ψήφους υποψήφιοι θα αναμετρηθούν στον δεύτερο γύρο. Νικητής θα αναδειχθεί ο υποψήφιος που συγκέντρωσε τις περισσότερες έγκυρες ψήφους, όσες κι αν είναι αυτές.

Εκλογικά κέντρα

Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί στα Εκλογικά Κέντρα που έχει καθορίσει η Ανεξάρτητη Επιτροπή Διαδικασιών και Δεοντολογίας (ΑΕΔΔ), βάσει των προτάσεων των Νομαρχιακών Οργανώσεων Εμπιστοσύνης (ΝΟΕ).

Εναρξη και λήξη ψηφοφορίας

Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ. Ειδικά στις 12 Νοεμβρίου, στην περιοχή του Δήμου Αθηναίων και σε Δήμους όμορους της Μαραθώνιας διαδρομής, η ψηφοφορία θα λήξει μια ώρα αργότερα, στις 9 το βράδυ.

Στα Εκλογικά Κέντρα του εξωτερικού, η ψηφοφορία θα διεξαχθεί σύμφωνα με το ωράριο που θα ανακοινωθεί με ειδική εγκύκλιο της ΑΕΔΔ.

«Οι πολίτες πρέπει να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και να στείλουν ένα ισχυρό μήνυμα ανατροπής του σημερινού πολιτικού σκηνικού» δηλώνει η Φώφη Γεννηματά. «Με τη μαζική παρουσία τους την Κυριακή στις κάλπες θα στείλουν μήνυμα ελπίδας και αυτοπεποίθησης επισημαίνει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Δεν έχουμε άλλο χρόνο, λοιπόν, πρέπει να συγκρουστούμε με το σάπιο καθεστώς της αναξιοκρατίας. Να δημιουργήσουμε πλειοψηφικές συμμαχίες για γρήγορες και μεγάλες αλλαγές» αναφέρει στη δική του «πρόσκληση» προς τους πολίτες ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Νίκος Ανδρουλάκης: « Η προσπάθεια λοιπόν που κάνουμε δεν είναι κομματική, δεν είναι προσωπική. Η προσπάθεια που κάνουμε είναι εθνική πάνω από όλα. Εάν αποτύχουμε, η κοινωνία τα επόμενα χρόνια θα είναι μια γερασμένη χώρα με τεράστιες κοινωνικές ανισότητες».

Γιώργος Καμίνης: «Την Κυριακή δεν πάμε να ψηφίσουμε μόνο ένα πρόσωπο. Η ψήφος είναι δήλωση και πολιτική πράξη ότι δημιουργούμε διέξοδο, αλλαγή στο διχαστικό δίπολο Ν.Δ.- ΣΥΡΙΖΑ, που καθηλώνει τη ζωή της χώρας και καθυστερεί την ανάπτυξη».

Γιάννης Μανιάτης: «Την Κυριακή κάνουμε την ανατροπή. Επιλέγουμε νέα ηγεσία και βάζουμε τέλος στη στασιμότητα του 7% της παράταξής μας! Στις 12 Νοεμβρίου πάμε #Μαζί_Μπροστά»

Γιάννης Ραγκούσης: Την Κυριακή εσείς αποφασίζετε. Είμαστε πλειοψηφία όσοι θέλουμε μια απελευθερωμένη από τη Νέα Δημοκρατία παράταξη, αρκεί να έρθετε να ψηφίσετε. Πρέπει να πάμε στον δρόμο που πορεύονται οι Ισπανοί, οι Πορτογάλοι και οι Γερμανοί Προοδευτικοί.

Την ανάγκη οι πολίτες να κινητοποιηθούν επισημαίνουν στις τελευταίες παρεμβάσεις τους και οι Απόστολος Πόντας, Κωνσταντίνος Γάτσιος και Δημήτρης Τζιώτης.

Εκλογικά κέντρα Κυκλάδων

ΔΗΜΟΣ ΆΝΔΡΟΥ
0524 - ΚΕΠ Μπατσίου Δήμου Άνδρου

ΔΗΜΟΣ ΑΝΑΦΗΣ
0525 - ΚΕΠ Ανάφης Ανάφης Κυκλάδων

ΔΗΜΟΣ ΘΗΡΑΣ
0526 - Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου ΔΑΠΟΣ Σαντορίνης

ΔΗΜΟΣ ΙΗΤΩΝ
0527 - Ίος Κυκλάδων Ίος Κυκλάδων

ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΙΝΟΥ
0528 - Δημοτικό, Γυμνάσιο Σικίνου Σίκινος Κυκλάδων

ΔΗΜΟΣ ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΥ
0529 - Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων Φολέγανδρος Κυκλάδων

ΔΗΜΟΣ ΚΕΑΣ
0538 - Πολιτιστικό Κέντρο Στυλιανός Ρέστης Κέα Κυκλάδων

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΝΟΥ
0539 - Τοπικό Κατάστημα Δρυοπίδας Κύθνος Κυκλάδων

ΔΗΜΟΣ ΚΙΜΩΛΟΥ
0546 - Κίμωλος Κυκλάδων Κίμωλος Κυκλάδων

ΔΗΜΟΣ ΜΗΛΟΥ
0547 - Πλάκα Μήλου Μήλος Κυκλάδων

ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΙΦΟΥ
0548 - Γραφείο Πληροφοριών Δήμου Σερίφου Λιβάδι Σερίφου

ΔΗΜΟΣ ΣΙΦΝΟΥ
0549 - Σίφνος Κυκλάδων Σίφνος Κυκλάδων

ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ
0550 - Μύκονος Κυκλάδων (Κατάστημα Σκάγιας) Μύκονος Κυκλάδων

ΔΗΜΟΣ ΑΜΟΡΓΟΥ
0551 - Δημαρχείο Χώρα Αμοργού Κυκλάδων

ΔΗΜΟΣ ΝΑΞΟΥ ΚΑΙ ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
0552 - Νάξος Κυκλάδων Νάξος Κυκλάδων

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ
0555 - Παλιό Επαρχείο Παροικιά,Πάρος Κυκλάδων

ΔΗΜΟΣ ΣΥΡΟΥ - ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ
0523 - Ερμούπολη Κυκλάδων Ερμούπολη Κυκλάδων

ΔΗΜΟΣ ΤΗΝΟΥ
0567 - Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Λεωφόρος Μεγαλόχαρης 2

Περισσότερα εκλογικά κέντρα εδώ

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos