Ενημερωτική συνάντηση για τις εκλογές του Επιμελητηρίου Κυκλάδων

29 Νοεμβρίου 2017 17:52

Ενημερωτική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017 εν όψει των επικείμενων εκλογών του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, στη συνεδριακή αίθουσα του Επιμελητηρίου στη Σύρο με απευθείας σύνδεση μέσω του συστήματος τηλεδιάσκεψης με τα γραφεία στα νησιά Άνδρος, Μήλος, Μύκονος, Νάξος, Πάρος,

Σαντορίνη και Τήνος. Επιπλέον, έγινε οπτικοακουστική σύνδεση με τους υποψηφίους των νησιών όπου το Επιμελητήριο Κυκλάδων δε διαθέτει γραφεία, δηλαδή Αμοργό, Ίο, Κέα, Σέριφο και Σίφνο.

Αρχικά, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου και Επικεφαλής του ενός και μοναδικού συνδυασμού «Η Επόμενη Μέρα», κ. Γιάννης Ρούσσος, καλωσόρισε τους φετινούς υποψήφιους των εκλογών για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Αφού ολοκληρώθηκαν οι απαραίτητες συστάσεις, έγινε στους υποψηφίους παρουσίαση του έργου και των στόχων του Επιμελητηρίου και ακολούθησε ενημέρωση σχετικά με την εκλογική διαδικασία, μέσα από την οποία φέτος θα εκλεγούν 51 μέλη Δ.Σ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σύσταση των υποψήφιων μελών του Δ.Σ. είναι κατά 70% ανανεωμένη σε σχέση με την υφιστάμενη Διοίκηση. Καινούρια πρόσωπα και πολλοί νέοι επιχειρηματίες που είναι έτοιμοι να βουτήξουν στα βαθιά και να εργαστούν προς όφελος του συνόλου της επιχειρηματικής κοινότητας των Κυκλάδων, αξιοποιώντας την εμπειρία και την τεχνογνωσία των παλαιότερων υποψηφίων και συνεχίζοντας το έργο της επερχόμενης Διοίκησης.

Ο κ. Ρούσσος ευχαρίστησε για την προσφορά τους όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου που δεν θέτουν υποψηφιότητα στις φετινές εκλογές και ιδιαίτερα τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής κ. Λεονάρδο Ρούσσο (Α’ Αντιπρόεδρο), κ. Νικόλαο Βασιλικό (Γενικό Γραμματέα) και κ. Αλέξανδρο Συλιβάνη (Οικονομικό Επόπτη) για την αφοσίωσή τους και το χρόνο που έχουν αφιερώσει αποδεικνύοντας στην πράξη τη δέσμευσή τους στο πολυδιάστατο έργο του Επιμελητηρίου για τη στήριξη των Κυκλαδικών επιχειρήσεων. Οι προαναφερθέντες ευχαρίστησαν με τη σειρά τους τον Πρόεδρο και το προσωπικό και δήλωσαν ότι σκοπεύουν να παραμείνουν κοντά στο Επιμελητήριο για οτιδήποτε χρειαστεί.

Στη συνέχεια ακολούθησε συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση των υποψηφίων και της εκλογικής διαδικασίας στα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Ο κ. Ρούσσος επεσήμανε ότι οι εκλογές του Επιμελητηρίου Κυκλάδων που πραγματοποιούνται στις 11 Δεκεμβρίου από τις 08:00 π.μ. έως τις 19:00 μ.μ., φέτος θα διεξαχθούν για πρώτη φορά αποκλειστικά με ηλεκτρονική ψηφοφορία. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου, η οποία γίνεται πραγματικότητα μετά από συνεχιζόμενες επαφές με το Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης και κατάθεση σχετικής πρότασης, με αποτέλεσμα την ένταξή της στο νέο επιμελητηριακό νόμο. Με την ηλεκτρονική ψήφο δίνεται η δυνατότητα σε όλους τους επιχειρηματίες του Νομού Κυκλάδων να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία, ακόμα και σε όσους δραστηριοποιούνται εποχικά και αφήνουν τα νησιά κατά τη χειμερινή περίοδο, και γενικότερα σε όσους για οποιοδήποτε λόγο δεν έχουν τη δυνατότητα μετακίνησης, κυρίως στα μέλη του Επιμελητηρίου Κυκλάδων στα μικρά νησιά που μέχρι τώρα δεν είχαν τη δυνατότητα να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στον τόπο διαμονής τους.

Τέλος, ο κ. Ρούσσος έκανε αναφορά στην ένταξη έργου του Επιμελητηρίου Κυκλάδων στο Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Νοτίου Αιγαίου που έχει ήδη ανακοινωθεί. Πρόκειται για ένα σημαντικότατο έργο διάρκειας τριών ετών και προϋπολογισμού 3.200.000 ευρώ για τη «Δημιουργία cluster για τα Κυκλαδίτικα προϊόντα του τομέα της αγροδιατροφής και της γαστρονομίας».

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos