Ένα ευλαβικό κερί στον Αγ. Νικόλαο των απανταχού θαλασσινών μας. Λαμπρή γιορτή στα νησιά μας και στο πρώτο λιμάνι της χώρας…(Βίντεο + Φωτό)

06 Δεκεμβρίου 2017 17:15

Σήμερα, 6 Δεκεμβρίου γιορτάζεται περίλαμπρα η μνήμη του Αγ. Νικολάου, του προστάτη των ναυτικών μας, της ναυτοσύνης και της θαλασσινής ζωής. Στη Ελλάδα, μεγαλειώδεις είναι οι θρησκευτικές εκδηλώσεις, οι λιτανεύσεις της ιερής εικόνας του, οι δεήσεις για καλοτάξιδα πλεούμενα και ακύμαντες θάλασσες για τους ναυτικούς μας.

Ειδικότερα στα νησιά μας, η γιορτή αυτή έχει σπουδαιότατη σημασία. Ένα ευλαβικό κερί άναβαν πάντοτε τέτοια μέρα μανάδες, σύζυγοι, κόρες, για να προστατεύει ο Αι – Νικόλας τους ξενιτεμένους θαλασσινούς τους που έπλεαν στις θάλασσες του κόσμου. Μια ευχή συνόδευε πάντοτε τις προσευχές των νησιωτισσών για καλά ταξίδι των λατρεμένων τους και γρήγορο γυρισμό στην ιδιαίτερη πατρίδα.


Ο Αγ. Νικόλαος, που μυριάδες θρύλοι συνοδεύουν επίγειο βίο του, πραγματοποίησε θαύματα στη θάλασσα, γι αυτό και κάθε σκαρί, μικρό ή μεγάλο, φέρει την εικόνα του και τιμά τον προστάτη Άγιό του.

Σήμερα, στο πρώτο λιμάνι της χώρας, τον Πειραιά, γιορτάστηκε με μεγαλοπρέπεια η μνήμη του Αγ. Νικολάου.



Στον ομώνυμο Ιερό Ναό, τελέστηκε λιτάνευση της Ιερής Εικόνας του και πολυπληθείς πιστοί προσκύνησαν τη Χάρη του. Χρόνια πολλά στους ναυτικούς μας, καλές θάλασσες και καλή πάντα επιστροφή στους αγαπημένους ταξιδιάρηδες της καρδιάς μας σε όποιες θάλασσες κι αν αρμενίζουν!

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos