Με ευλάβεια, λαμπρότητα και στρατιωτικές τιμές γιορτάστηκε η Υπαπαντή του Κυρίου στη Νάουσα Πάρου (Βίντεο + Φωτό)

02 Φεβρουαρίου 2018 19:32

Λαμπρή ημέρα η 2α Φεβρουαρίου για τη Νάουσα της Πάρου καθώς κάθε χρόνο γιορτάζεται εκεί με επισημότητα και ευσέβεια η γιορτή της Υπαπαντής του Κυρίου.

Έτσι κι εφέτος, η μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης που τελείται σε ανάμνηση του γεγονότος της έλευσης του μικρού Ιησού στο Ναό των Ιεροσολύμων, γιορτάστηκε με μεγάλη λαμπρότητα, παρουσία πλήθους πιστών και εκπροσώπων τοπικών αρχών και φορέων του νησιού.


Στον Ιερό Ναό Παντάνασσας της Νάουσας, τελέστηκε το πρωί της Παρασκευής 2 Φεβρουαρίου πανηγυρική θεία λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμώτατου Μητροπολίτη Παροναξίας κ. Καλλίνικου.

Με την ευλαβή ακολουθία πολλών εκατοντάδων πιστών, πραγματοποιήθηκε κατόπιν λιτάνευση της Ιερής Εικόνας στα σοκάκια του οικισμού υπό τους ήχους της φιλαρμονικής του Δήμου Πάρου.



Για πρώτη φορά εφέτος στον εορτασμό, αποδόθηκαν στρατιωτικές τιμές.
Στη Νάουσα αγκυροβόλησε η φρεγάτα «Θεμιστοκλής» του Πολεμικού Ναυτικού ενώ άγημα συνόδευσε αποδίδοντας τιμές στον πανηγυρικό εορτασμό της ημέρας.
Σημειώνεται ότι η πολεμική φρεγάτα μετά του αγήματος, παρέστησαν στη Νάουσα κατόπιν αιτήματος του Δημάρχου Πάρου προς το Πολεμικό Ναυτικό.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos