Μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος: «Συγκινητικές στιγμές στο Συλλαλητήριο της Αθήνας όπου η ελληνική σημαία σκέπαζε όλη την Ελλάδα…».

06 Φεβρουαρίου 2018 20:11

Ο ομιλητής στο Συλλαλητήριο της Αθήνας, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας και Μήλου κ. Δωρόθεος, συγκλόνισε με τα λόγια του, όταν ερωτηθείς από το δημοσιογράφο κ. Ευαγγελάτο στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Έψιλον, αναφέρθηκε στις εντυπώσεις του και τα αισθήματά του από το Συλλαλητήριο.

Ο κ. Δωρόθεος δήλωσε συγκινημένος από τη θέα της Ελληνικής σημαίας η οποία εκείνη τη στιγμή όπως είπε, σκέπαζε ολόκληρη την Ελλάδα καθώς άνθρωποι όλων των ηλικιών και κυρίως νέα παιδιά διατράνωναν αυθόρμητα την αλήθεια της ενότητας απέναντι σε ένα εθνικό γεγονός.

Χρειάζεται εθνική ενότητα για να επιτύχουμε δήλωσε ο Μητροπολίτης ενώ όταν ρωτήθηκε για τη συμμετοχή της Εκκλησίας στο Συλλαλητήριο και τις ενδεχόμενες αποστάσεις που κράτησε αρχικά, απάντησε ότι η Εκκλησία δεν άλλαξε στάση απέναντι στο ζήτημα.

Επισήμανε ότι οι διοργανωτές του Συλλαλητηρίου της Θεσσαλονίκης ζήτησαν την ευλογία του Αρχιεπισκόπου και παρά τις πιέσεις που η Εκκλησία δέχτηκε ώστε να διοργανώσει η ίδια ένα Συλλαλητήριο αρνήθηκε. Αντιθέτως, τόνισε ο κ. Δωρόθεος, όταν η Εκκλησία κλήθηκε, δέχτηκε να αναγνώσει το μήνυμα της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου τηρώντας όπως επιβεβαιώθηκε και από τον δημοσιογράφο, μια διακριτική στάση, σεβόμενη τον κόσμο και τους διοργανωτές του Συλλαλητηρίου της Αθήνας.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos