Seajets σε ΠΝΟ: Θα προσλάβουμε εμείς όσους απολύσει η Golden Star Ferries

02 Μαρτίου 2018 22:51

Νέες διαστάσεις στη μάχη της ακτοπλοϊας - «Η Golden Star δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει ακόμη και το προσωπικό της, σέρνοντας πλήθος ναυτεργατών στο θέατρο του παραλόγου που έχει στήσει»

Την ώρα που ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, υπέγραφε σήμερα, Παρασκευή, τα δρομολόγια για τα δύο συμβατικά πλοία της Golden Star Ferries στη γραμμή Ραφήνα-Ηράκλειο μέσω Κυκλάδων, η Seajets έστελνε επιστολή στην Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, με την οποία καταγγέλλει την εταιρεία των αδελφών Στεφάνου ότι «δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει στην κυριολεξία ακόμη και το προσωπικό της, σέρνοντας πλήθος ναυτεργατών στο θέατρο του παραλόγου που έχει στήσει.

Προσθέτει, δε, ότι «σε περίπτωση εκβίασης και απόλυσής τους εξαιτίας των τωρινών παραλείψεων της εταιρείας τους να συμμορφωθεί με την περί δρομολόγησης ακτοπλοϊκών πλοίων νομοθεσία, θα προσληφθούν και θα απασχοληθούν στην SEAJETS».

Αναλυτικά, στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:
«Είναι γνωστά τα πλέον πρόσφατα γεγονότα της όλως αθέμιτης πρακτικής που ακολουθεί η εταιρεία GOLDEN STAR FERRIES, υποβάλλοντας όλως παράνομα και παντελώς αβάσιμα αιτήματα, απαιτώντας και εκβιάζοντας την ίδια την Διοίκηση, το ίδιο το Κράτος, τον ίδιο τον κ. Υπουργό Ναυτιλίας, προκειμένου να ικανοποιήσουν τα παράλογα αιτήματά της, κάτι που, αν συνέβαινε, θα συνιστούσε κατάφορη παραβίαση του νόμου, χαρακτηριστικό παράδειγμα αθέμιτου ανταγωνισμού και ανομίας, όλως διακριτική και μεροληπτική υπέρ της παραπάνω εταιρείας συμπεριφορά και περιφρόνηση του δικαίου.

Η παραπάνω εταιρεία δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει στην κυριολεξία ακόμη και το προσωπικό της, σέρνοντας πλήθος ναυτεργατών στο θέατρο του παραλόγου που έχει στήσει, παρανοώντας την νοημοσύνη όλων, εξαναγκάζοντάς τους να την συνδράμουν στην παρανομία, υπό την απειλή της άμεσης απόλυσής των και της περιέλευσης αυτών και των οικογενειών των σε συνθήκες τρόμου και στα πρόθυρα της απολύτου ένδειας.

Στο θέατρο αυτό του παραλόγου, στο όχι απλώς εκβιαστικό αλλά και απειλητικό πλέον για τους εργαζόμενους και τις οικογένειές των τυχοδιωκτικό παιχνίδι της, η παραπάνω εταιρεία, υπό το πρόσχημα της δήθεν προστασίας της εργασίας των ναυτεργατών που η ίδια έσυρε στους δρόμους και η ίδια απειλεί και εκβιάζει με ανεργία, προσπαθεί πλέον να εμπλέξει και να χρησιμοποιήσει όχι μόνον τα Ναυτεργατικά Σωματεία αλλά και την ίδια την Πανελλήνιο Ναυτική Ομοσπονδία.

Η SEAJETS, μια οικογενειακή ναυτιλιακή επιχείρηση, υπηρετώντας με απόλυτη συνέπεια και υπευθυνότητα τις ακτοπλοϊκές ανάγκες της Ελλάδος ήδη από του έτους 1991, εξυπηρετώντας σήμερα με τα πλοία της και τους 800 εργαζομένους της τουλάχιστον 150 απευθείας συνδέσεις και πάνω από 280 παρένθετες στο Αιγαίο, δηλώνοντας απερίφραστα την ντροπή της στην παράσταση χαρακτηριστικής ανομίας και τυχοδιωκτικές πρακτικές που ακολουθεί η παραπάνω εταιρεία, και ως απάντηση στους παραπάνω εκβιασμούς και απειλές, διαβεβαιώνει την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, κάθε Ναυτεργατικό Σωματείο και κυρίως τους ναυτικούς που έχουν προσληφθεί με τα απαραίτητα προσόντα και υφ’ οιανδήποτε ειδικότητα από την ανωτέρω εταιρεία, ότι σε περίπτωση εκβίασης και απόλυσής τους εξαιτίας των τωρινών παραλείψεων της εταιρείας τους να συμμορφωθεί με την περί δρομολόγησης ακτοπλοϊκών πλοίων νομοθεσία, θα προσληφθούν και θα απασχοληθούν στην SEAJETS η οποία απαντά στις παράνομες δοσοληψίες που επιδιώκει η παραπάνω εταιρεία, με την μοναδική απάντηση που πρέπει να δοθεί, την τήρηση της νομιμότητας».

Ο Κουρουμπλής υπέγραψε τροποποιήσεις δρομολογίων για Golden Star Ferries και SeaJets

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής υπέγραψε σήμερα την τροποποίηση των δρομολογίων του ΣΟΥΠΕΡΦΕΡΥ και του ΣΟΥΠΕΡΦΕΡΥ ΙΙ, της πλοιοκτήτριας εταιρίας Golden Star Ferries, για το χρονικό διάστημα από 13 Απριλίου 2018 έως 31 Οκτωβρίου 2018. Συγκεκριμένα, τα δύο πλοία από τις 13 Απριλίου και μέχρι τις 31 Μαΐου και από 1ης Οκτωβρίου και μέχρι 31 Οκτωβρίου, θα φεύγουν από το Ηράκλειο στις 07:40. Η εταιρία ανέλαβε τη δέσμευση, στις χρονικές αυτές περιόδους τα πλοία της να φτάνουν στη Σαντορίνη στις 11:15, ώστε να εξυπηρετείται η εύρυθμη λειτουργία του λιμανιού, χωρίς να δημιουργούνται προβλήματα σε πλοία άλλων εταιριών. Από 1ης Ιουνίου έως 30 Σεπτεμβρίου2018, τα συγκεκριμένα πλοία θα αναχωρούν από το Ηράκλειο στις 09:30.
Με άλλη απόφαση, ο κ. Κουρουμπλής ενέκρινε την τροποποίηση του δρομολογίου για το πλοίο ΣΙΦΝΟΣ ΤΖΕΤ, της εταιρίας SeaJets, το οποίο από 30 Απριλίου και μέχρι 28 Οκτωβρίου, θα εκτελεί το δρομολόγιο Ηράκλειο - Θήρα - Πάρο - Μύκονο και Ρέθυμνο - Θήρα - Πάρο - Μύκονο, με ώρα αναχώρησης από το Ηράκλειο στις 07:30.
Ο κ. Κουρουμπλής διευκρίνισε στις πλοιοκτήτριες εταιρείες ότι υποχρεούνται να τηρήσουν τα συγκεκριμένα ωράρια, έως τη λήξη της δρομολογιακής περιόδου.

Όσον αφορά τη διαμάχη μεταξύ των δύο ακτοπλοϊκών εταιριών, και παρά το γεγονός ότι το ΣΑΣ έχει γνωμοδοτήσει θετικά για την τροποποίηση των δρομολογίων της Golden Star Ferries, ο κ. Κουρουμπλής έδωσε εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου να αποστείλουν ερώτημα προς το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους επί των ενστάσεων που προβάλλει η εταιρία SeaJets, ότι η αλλαγή του λιμένα αφετηρίας και του τερματικού λιμένα ενός δρομολογημένου πλοίου εμπίπτει στις διατάξεις του άρθρου 6, παρ.2 του νόμου 2932/2001, το οποίο προβλέπει ότι δεν πρέπει να διαταράσσεται η εξυπηρέτηση της γραμμής ούτε να δημιουργούνται διακρίσεις σε βάρος άλλων πλοιοκτητών.

www.protothema.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos