Παγκόσμιο Φόρουμ Τουρισμού: "Φαινόμενο" η αύξηση του τουρισμού στην Ελλάδα!

04 Μαρτίου 2018 15:13

«Η αύξηση του τουρισμού στην Ελλάδα, θα είναι φαινόμενο, η χώρα σας θα απογειωθεί τουριστικά τα επόμενα χρόνια και είναι μία ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά», επισημαίνει η ελίτ του Παγκόσμιου Τουρισμού από την Πύλο Μεσσηνίας που πραγματοποιείται το διεθνές συνέδριο World Tourism Forum Lucerne (WTFL), το οποίο απευθύνεται στους leaders και του stakeholders του κλάδου ανά τον κόσμο.

Και η Έλενα Κουντουρά έχει κάθε λόγο να χαμογελάει ικανοποιημένη στην Πύλο, αφού οι επιλογές της πολιτικής της δικαιώνονται και στηρίζονται από τους ηγέτες της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς. Διεκδίκησε και πέτυχε να φιλοξενήσει η χώρα μας για πρώτη φορά το 6ο World Tourism Forum Lucerne (WTFL) -το "Νταβός του τουρισμού"- οι αποφάσεις του οποίου καθορίζουν το μέλλον του κλάδου σε όλο τον κόσμο, οι παγκόσμιοι παίκτες στην σκακιέρα του τουρισμού υποστήριξαν με ζέση την επιλογή της για το πρόγραμμα «Τουρισμός 365 ημέρες το χρόνο με βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη» και αναγνώρισαν την ισχυροποίηση της χώρας μας στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη.

Σε μία συνάντηση υψηλού επιπέδου στην Πύλο οι ηγέτες του κλάδου θέτουν από την Πελοπόννησο τις βάσεις για την πορεία της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς προς τη βιώσιμη ανάπτυξη, σε ένα φόρουμ που κινείται στους τέσσερις άξονες, «Ταλέντο, Καινοτομία, Βιώσιμη Ανάπτυξη, Ποικιλομορφία».

Η Ελλάδα διαθέτει όλα τα πλεονεκτήματα «να μην γίνει Μπαλί, αλλά να διατηρήσει την κληρονομιά της», όπως είπαν χαρακτηριστικά. Προέβλεψαν επίσης αύξηση των θέσεων εργασίας στον τομέα του τουρισμού της χώρας μας από 12% που είναι σήμερα στο 14% έως το 2027.

«Η αύξηση του τουρισμού στην Ελλάδα, θα είναι φαινόμενο», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του World Travel & Tourism Council, Gerald Lawless. Ο κ.Lawless αναφέρθηκε στα ισχυρά συγκριτικά πλεονεκτήματα μας, όπως την ιστορική, πολιτιστική και φυσική κληρονομία καθώς και τη ζεστή φιλοξενία των ανθρώπων της, που καθιστούν το τουριστικό της προϊόν μοναδικό.

Επικαλούμενος τα στοιχεία των τελευταίων εκθέσεων και μελετών του Συμβουλίου για την Ελλάδα, χαρακτήρισε εντυπωσιακή την πορεία του ελληνικού τουρισμού και εκτίμησε ότι οι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης θα συνεχιστούν όλα τα επόμενα χρόνια και θα αποτυπωθούν σε σημαντική αύξηση των νέων θέσεων εργασίας. «Η Ελλάδα δεν θα καταφέρει μόνο να φτάσει τα 30 εκατ. επισκέπτες, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα πάει και πιο ψηλά στις διεθνείς αφίξεις. Και πρέπει να στοχεύσετε στην αειφόρο ανάπτυξη», είπε χαρακτηριστικά.

Ώθηση και στήριξη στην αειφόρο τουριστική ανάπτυξη θα δώσουν οι συμπράξεις ιδιωτικού-δημόσιου τομέα (ΣΔΙΤ) και οι θεσμικοί επενδυτές εξασφαλίζοντας περισσότερα κεφάλαια όσο οι δημόσιοι πόροι παραμένουν ανελαστικοί. Όπως υπογράμμισαν οι ομιλητές, ο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας, αλλά και το σύνολο των εμπλεκόμενων φορέων κάθε περιοχής μπορούν να ενώσουν τις δυνάμεις τους σε αυτή την κοινή προσπάθεια.

«Η Ελλάδα που είναι μία αναπτυσσόμενη αγορά έχει μεγάλες δυνατότητες να γίνει προορισμός όλο τον χρόνο» , επεσήμανε ο Διευθύνων Σύμβουλος του World Tourism Forum Lucerne Think Tank, Martin Barth. «Οι τουρίστες αναζητούν τοπικές εμπειρίες, ντόπιο φαγητό, αυθεντικούς και φιλόξενους οικοδεσπότες όπως είστε εσείς οι Έλληνες. Μπορείτε να προσφέρετε πολλά περισσότερα σαν προορισμός πέρα από τον "ήλιο και την θάλασσα"». Ο Μartin Barth τόνισε η Ελλάδα επελέγη ως ο ιδανικός προορισμός για να φιλοξενήσει αυτή τη διοργάνωση και επισήμανε ότι υπάρχει διαρκής συνεργασία με το υπουργείο Τουρισμού για την αξιοποίηση της σημαντικής τουριστικής δυναμικής.

«Εάν θέλουμε η Ελλάδα να αναπτυχθεί, να πρωταγωνιστήσει στο μέλλον του παγκόσμιου τουρισμού και να καταστεί ένας από τους δημοφιλής και ελκυστικούς προορισμούς ανά τον κόσμο πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας σε συνέργειες ΣΔΙΤ οι οποίες βοηθούν να υλοποιηθούν καινοτόμες ιδέες», τόνισε η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, από το βήμα του 6ου World Tourism Forum Lucerne Think Tank στην Πύλο. Η κ.Κουντουρά αναφερόμενη στην σημαντική φιλοξενία του 6ου WTFL Think Tank 2018, επεσήμανε ότι η Ελλάδα στο πλαίσιο υλοποίησης της στρατηγικής στόχευσης του υπουργείου, έχει ισχυροποιήσει το θεσμικό της ρόλο στα παγκόσμια κέντρα αποφάσεων για τον τουρισμό, διεκδικεί και αναλαμβάνει διεθνούς εμβέλειας και κύρους διοργανώσεις.

Η διοργάνωση του διεθνούς φόρουμ στην Πελοπόννησο, αποτελεί μια τεράστια ευκαιρία προβολής για τον προορισμό, επεσήμανε μεταξύ άλλων ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης ο οποίος εξήρε τη συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού και την κ. Κουντουρά στην διεθνή προώθηση και προβολή της Πελοποννήσου. Επισήμανε ότι το Φόρουμ της Λουκέρνης δημιουργεί υπεραξία στην προσπάθεια μέσα από την εξωστρέφεια να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα του τουριστικού προϊόντος της Περιφέρειας, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι η επόμενη εικοσαετία ανήκει στην Πελοπόννησο.

Το WTFL 2018, αποτελεί την κορυφαία ετήσια συνάντηση των παγκοσμίων ηγετών του τουρισμού, το οποίο για πρώτη φορά φέτος διοργανώθηκε εκτός της Ελβετίας. Φιλοξενήθηκε στην Πύλο, 2- 3 Μαρτίου και συνδιοργανώθηκε από το Υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΤ, την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Costa Navarino.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos