Πρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θήρας και του Enterprise Greece

04 Απριλίου 2018 17:13

Πρωτόκολλο Συνεργασίας υπέγραψε εχθές, 3 Απριλίου 2018, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θήρας, κ. Ηλίας Πελέκης, παρουσία του Δημάρχου Θήρας, κ. Νίκου Ζώρζου, με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Enterprise Greece, κ. Ηλία Αθανασίου, με απώτερο στόχο την επενδυτική και αδειοδοτική ωρίμανση του έργου “Μαρίνα Μονόλιθου νήσου Θήρας”, προκειμένου αυτό να εισαχθεί στη Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων (Δ.Ε.Σ.Ε.), και να εγκριθεί ως στρατηγική επένδυση, καθώς και την περαιτέρω προώθησή του για την αναζήτηση επενδυτικού σχήματος.


Πιο συγκεκριμένα, οι στόχοι του πρωτοκόλλου συνεργασίας επικεντρώνονται στην κατάρτιση επενδυτικού σχεδίου για τη δημιουργία μαρίνας στη περιοχή Μονόλιθου της Θήρας, την επίλυση τυχόν βασικών αδειοδοτικών θεμάτων της επένδυσης πριν την εισαγωγή του έργου στη Δ.Ε.Σ.Ε., την εισαγωγή του φακέλου στη Δ.Ε.Σ.Ε. προς ένταξη στις διαδικασίες του Ν.3894/2010 όπως ισχύει, την υποβοήθηση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θήρας στην κατάρτιση των διαγωνιστικών φύλλων του πλειοδοτικού διαγωνισμού παραχώρησης του έργου, καθώς και στη διαβούλευση με τους ενδιαφερόμενους, την προσέλκυση επενδυτών και επιχειρηματιών για την ανάληψη κατασκευής και λειτουργίας του έργου, και τέλος την αδειοδοτική ωρίμανση έως και την έκδοση του ανάλογου Προεδρικού Διατάγματος χωροθέτησης, καθώς και της ανάλογης ΑΕΠΟ.

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θήρας, κ. Ηλίας Πελέκης και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Enterprise Greece, κ. Ηλίας Αθανασίου μετά την ολοκλήρωση της υπογραφής του πρωτοκόλλου συνεργασίας ανέφεραν ότι: «Κοινή επιδίωξη των δύο φορέων είναι η βέλτιστη επιχειρηματική ωρίμανση του σχεδιαζόμενου έργου, η κατάρτιση επενδυτικού σχεδίου, το οποίο θα εξετάζει το σύνολο των παραμέτρων τεχνικής εφικτότητας και βιωσιμότητας του, θα αναλύει και θα τεκμηριώνει τις σχετικές παραδοχές, καθώς και το ανταποδοτικό όφελος στην τοπική και εθνική οικονομία, έτσι ώστε να καταστεί ελκυστικό το έργο προς την εγχώρια και διεθνή επενδυτική και επιχειρηματική κοινότητα.»

 

 

 

• Enterprise Greece
Ο Οργανισμός Enterprise Greece (Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε.) είναι ο αρμόδιος εθνικός φορέας, υπό την εποπτεία του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα και την προώθηση των εξαγωγών, με στόχο να προβάλλει τη χώρα ως ιδανικό επενδυτικό προορισμό και να προωθεί τα ανταγωνιστικά εξαγωγικά προϊόντα και υπηρεσίες της Ελλάδας.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos