Ενημερωτική διάλεξη σε μαθητές του Δημοτικού Σχολείου της Κέας

11 Μαϊος 2018 15:40

Το θέμα της κυκλοφοριακής αγωγής αναπτύχθηκε μέσω ενημερωτικής διάλεξης σε μαθητές του Δημοτικού Σχολείου της Κέας

Στο πλαίσιο υλοποίησης στόχων που τέθηκαν από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Νοτίου Αιγαίου στην αρχή της σχολικής χρονιάς 2017-2018 και αφορούν, μεταξύ άλλων, την ευαισθητοποίηση της μαθητικής κοινότητας σε θέματα οδικής ασφάλειας και πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων, πραγματοποιούνται ενημερωτικές διαλέξεις με αντικείμενο τη σωστή κυκλοφοριακή αγωγή.

Την 09 Μαΐου 2018 πρωινές ώρες αναπτύχθηκε σε μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Ιουλίδας Κέας, από τον διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Κέας, προσαρμοσμένο υλικό κυκλοφοριακής αγωγής αποσκοπώντας και συμβάλλοντας στην καλλιέργεια της σωστής οδηγικής συμπεριφοράς.

Τονίστηκαν συμβουλές άμεσα συνυφασμένες με την καθημερινότητα των παιδιών όπως, η επιλογή του ασφαλέστερου δρομολογίου από και προς το σχολείο, η κίνηση στο δρόμο, το πεζοδρόμιο, οι διαβάσεις πεζών και η κυκλοφορία με ποδήλατο.

Παράλληλα έγινε παρουσίαση των μέσων και του εξοπλισμού που χρησιμοποιούν οι αστυνομικοί τροχονόμοι κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Ταυτόχρονα, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί τους είχαν την ευκαιρία να υποβάλλουν ερωτήματα και να ενημερωθούν, επιδεικνύοντας ξεχωριστό ενδιαφέρον.

Υπενθυμίζεται ότι, οι Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας ανταποκρίνονται θετικά σε αιτήματα παροχής διαλέξεων κυκλοφορικού περιεχομένου σε σχολεία, με κύριο στόχο την ενημέρωση των μαθητών.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos