Συνελήφθησαν (17) αλλοδαποί σε αεροδρόμια του Νοτίου Αιγαίου

02 Ιουνίου 2018 17:10

Κατασχέθηκαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και κάρτες επιβίβασης

Στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού και στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων για την αντιμετώπιση της διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών συνελήφθησαν το χθες (1 Ιουνίου 2018) σε περιφερειακά αεροδρόμια του Νοτίου Αιγαίου συνολικά δεκαεπτά αλλοδαποί, οι οποίοι επιχείρησαν να επιβιβαστούν παράνομα σε διεθνείς πτήσεις.

Σε βάρος τους σχηματίστηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για κατοχή και χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων.

Ειδικότερα συνελήφθησαν:

• Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Ρόδου, δυο γυναίκες υπήκοοι Τουρκίας ηλικίας 27 και 32 ετών οι οποίες συνοδεύοντας τρία ανήλικα παιδία τους μετέβησαν στον Αερολιμένα Ρόδου και κάνοντας χρήση πλαστών ταυτοτήτων επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήσεις με προορισμό το Βέλγιο.

• Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας, έντεκα υπήκοοι Κίνα με καταγωγή Θιβέτ ηλικίας από 27 έως 52 ετών, δυο 19χρονοι υπήκοοι Συρίας, 26χρονος υπήκοος Ιράκ και 37χρονος υπήκοος Ερυθραίας μετέβησαν διαδοχικά στον Αερολιμένα Θήρας και κάνοντας χρήση πλαστογραφημένων ταυτοτήτων, διαβατηρίων και αδειών διαμονής επιχείρησαν να επιβιβαστούν, κατά περίπτωση, σε πτήσεις με προορισμό τo Βέλγιο, την Ισπανία, την Ιταλία και την Ελβετία.

Τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και οι κάρτες επιβίβασης που κατείχαν κατασχέθηκαν.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos