Συνελήφθησαν (20) αλλοδαποί που προσπάθησαν να ταξιδέψουν παράνομα

04 Ιουνίου 2018 19:59

Κατασχέθηκαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και κάρτες επιβίβασης

Στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού και στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων για την αντιμετώπιση της διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών συνελήφθησαν το διήμερο (02-03 Ιουνίου 2018) σε περιφερειακά αεροδρόμια του Νοτίου Αιγαίου συνολικά είκοσι (20) αλλοδαποί, οι οποίοι επιχείρησαν να επιβιβαστούν παράνομα σε διεθνείς πτήσεις.

 

Σε βάρος τους σχηματίστηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για κατοχή και χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων.

Ειδικότερα συνελήφθησαν:

• Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας, έξι υπήκοοι Ιράν ηλικίας από 26 έως 47 ετών(-3- άνδρες και -3- γυναίκες που συνόδευαν -2- παιδιά), τέσσερις άνδρες υπήκοοι Συρίας ηλικίας από 19 έως 27 ετών, ένας 19χρονος υπήκοος Ερυθραίας, ένας 25χρονος υπήκοος Πακιστάν και ένας 26χρονος υπήκοος Κίνας (με καταγωγή Θιβέτ), οι οποίοι μετέβησαν στον Αερολιμένα Θήρας και κάνοντας χρήση, κατά περίπτωση, πλαστών δελτίων ταυτότητας και διαβατηρίων, επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήσεις με προορισμό την Ιταλία, την Αυστρία και τη Γαλλία.

• Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου, δύο άνδρες υπήκοοι Πακιστάν ηλικίας 27 και 30 ετών, οι οποίοι μετέβησαν στον Αερολιμένα Μυκόνου και κάνοντας χρήση πλαστών δελτίου ταυτότητας και διαβατηρίου, επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήση με προορισμό την Ισπανία.

• Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Ρόδου, ένας 31χρονος υπήκοος Ιράν, ο οποίος μετέβη στον Αερολιμένα Ρόδου και κάνοντας χρήση πλαστού δελτίου ταυτότητας, επιχείρησε να επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό το Βέλγιο.

• Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Κω, τρεις υπήκοοι Αφγανιστάν (-2- άνδρες και -1- γυναίκα) ηλικίας 22, 24 και 30 ετών και μία 21χρονη υπήκοος Ιράκ, οι οποίοι μετέβησαν στον Αερολιμένα Κω και κάνοντας χρήση, κατά περίπτωση, πλαστών δελτίου ταυτότητας και διαβατηρίων, επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήσεις με προορισμό τη Γερμανία και το Βέλγιο.

Τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και οι κάρτες επιβίβασης που κατείχαν κατασχέθηκαν.

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos