Έρευνες προς εντοπισμό αγνοούμενου επιβαίνοντα σε Ι/Φ σκάφος στην Κύθνο

25 Ιουνίου 2018 20:11

Eνημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., απογευματινές ώρες χθες, για περιστατικό αγνοούμενου 49χρονου αλλοδαπού επιβαίνοντα στο Ι/Φ ''ΧΑΝΤΑΚΑΣ'' Ν.Π. 9725 στη θαλάσσια περιοχή δυτικά βορειοδυτικά ν. Κύθνου, ο οποίος είχε νωρίτερα πέσει στο νερό προκειμένου να επιδιορθώσει δυσλειτουργία στην προπέλα του σκάφους.

Υπό το συντονισμό του Ε.Κ.Σ.Ε.Δ. πραγματοποιήθηκαν έρευνες από τρία (03) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., από το δρομολογημένο Ε/Γ-Ο/Γ ''ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ'' Ν.Π. 11800 καθώς και από το Α/Κ-Π/Κ ''ΧΡΗΣΤΟΣ'' Ν. Σύρου 892 με επιβαίνοντα στέλεχος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Έρευνες διενεργήθηκαν και από ξηράς με περιπολικά οχήματα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ παράλληλα, απογειώθηκε και ελικόπτερο Π.Ν.

Ο ανωτέρω αγνοούμενος εντοπίστηκε και περισυνελέγη από τους επιβαίνοντες στο Ι/Φ ''ΧΑΝΤΑΚΑΣ'', καλά στην υγεία του, ενώ το ιστιοφόρο σκάφος ρυμουλκούμενο από το ''ΧΡΗΣΤΟΣ'' και συνοδευόμενο από σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. κατέπλευσε στο λιμένα Μέριχα ν. Κύθνου.

Από το Λιμενικό Σταθμό Κύθνου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΧΑΝΤΑΚΑΣ'' μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

 

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos