Ταϊλάνδη: Τα εγκλωβισμένα παιδιά μπορεί να μείνουν έως και 4 μήνες στο σπήλαιο

03 Ιουλίου 2018 14:13

Μάχη με τον χρόνο δίνουν οι Αρχές της Ταϊλάνδης για τον ασφαλή απεγκλωβισμό των 12 παιδιών και του προπονητή τους που εντοπίστηκαν ζωντανοί μετά από εννιά μέρες σε δαιδαλώδες σπήλαιο.

Ο υπουργός Εσωτερικών Ανουπόνγκ Παοτζίντα είπε ότι θα γίνει αύριο ή το αργότερο μεθαύριο μια επιχείρηση διάσωσης, πριν φέρουν νέες καταρρακτώδεις βροχές οι μουσώνες. «Καθώς προβλέπονται νέες βροχοπτώσεις το επόμενο διήμερο, η εκκένωση πρέπει να επιταχυνθεί. Θα χρησιμοποιηθεί καταδυτικός εξοπλισμός. Αν ανέβει η στάθμη των νερών, τότε το έργο θα είναι δύσκολο. Πρέπει να βγάλουμε έξω τα παιδιά νωρίτερα», δήλωσε.

Και πρόσθεσε: «Δεν είναι εύκολο πράγμα η κατάδυση. Όσοι δεν έχουν ξανακάνει θα δυσκολευτούν γιατί υπάρχουν πολύ στενά περάσματα μέσα στη σπηλιά. Πρέπει να μπορούν να χρησιμοποιήσουν καταδυτικό εξοπλισμό. Αν χαθεί αυτός οποιαδήποτε στιγμή, μπορεί να κινδυνέψουν οι ζωές τους».

Για να γίνει, όμως η επιχείρηση διάσωσης, θα πρέπει πρώτα τα 11χρονα παιδιά κι ο 25χρονος προπονητής τους να εκπαιδευτούν σε εξαιρετικά σύντομο διάστημα στις καταδύσεις, πράγμα λίαν δύσκολο, λόγω του ότι είναι εξασθενημένα. Ενώ ειδικοί προειδοποιούν ότι είναι εξαιρετικά επικίνδυνο να επιχειρήσουν άπειροι δύτες να προσανατολιστούν μέσα στα λασπωμένα νερά με συνθήκες μηδενικής ορατότητας για να περάσουν μέσα από τα στενά περάσματα του μήκους δέκα χιλιομέτρων σπηλαίου Ταμ Λουάνγκ. Είναι χαρακτηριστικό ότι ένας υγιής και εκπαιδευμένος δύτης του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ χρειάζεται έξι ώρες για να διανύσει αυτή τη διαδρομή!

www.iefimerida.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos