K. Μονογιού: Η ημέρα που θα την θυμούνται όλοι οι Έλληνες

19 Ιουλίου 2018 21:50

Μετά από 44 χρόνια της Τουρκικής εισβολής στη Κύπρο, αυτή η ημέρα θα παραμένει ως η μαύρη επέτειος όλου του Ελληνισμού. Η Τουρκία εκμεταλλευόμενη το στρατιωτικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου επιτέθηκε ύπουλα και άνανδρα κατά της Κύπρου και της Ελλάδας.

Εκτός από τους χιλιάδες νεκρούς εκείνης της εποχής , η Τουρκία έως σήμερα στερεί από τους εκτοπισμένους Ελληνοκύπριους το δικαίωμα να επιστρέψουν στα σπίτια και τις περιουσίες τους. Κατέχει παράνομα τη βόρεια Κύπρο, αμφισβητεί το καθεστώς στο Αιγαίο και προσπαθεί να δημιουργήσει τετελεσμένα.

Όπως εκείνη την εποχή η Τουρκία εκμεταλλεύτηκε τις αδυναμίες των Ελλήνων , έτσι και σήμερα εκμεταλλεύεται την χλιαρή αντιμετώπιση της σημερινής Κυβέρνησης στο θέμα των 2 Ελλήνων αξιωματικών που κρατούνται στις τουρκικές φυλακές μετά από τόσο καιρό. Την 20η Ιουλίου 1974 αυτή την μαύρη επέτειο του έθνους , θα την θυμούνται για πάντα όλοι οι Έλληνες.

Τελικά η εισβολή των Τούρκων με την ανυπαρξία του Ελληνικού κράτους εκείνης της εποχής ήταν η αιτία να έρθει η δημοκρατία στην Ελλάδα και να επιστρέψει ο Κων/νος Καραμανλής μετά από παλλαϊκό αίτημα και να αναλάβει τις τύχες της χώρας.

 

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos