Φωτιά στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος»! Θρίλερ εν πλω για εκατοντάδες επιβάτες!

29 Αυγούστου 2018 04:09

Στο λιμάνι του Πειραιά επιστρέφει εσπευσμένα το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο «Ελ. Βενιζέλος»! Είχε ξεκινήσει από το λιμάνι του Πειραιά με προορισμό τα Χανιά - Υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες εκδηλώθηκε φωτιά στο γκαράζ - 876 επιβάτες και 141 άτομα πλήρωμα μέσα στο πλοίο

Αναμένεται να φτάσει στον Πειραιά περίπου στις 06:00 το πρωί αφού πλέει με τρεις μόλις κόμβους για λόγους ασφαλείας - Δείτε τις πρώτες εικόνες μέσα από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» - Τι λέει το Λιμενικό - Επιβάτης του πλοίου περιγράφει στο newsit.gr τις δραματικές στιγμές ενώ το θρίλερ ακόμη είναι σε εξέλιξη!
Στο «κόκκινο» η αγωνία για το πλοίο «Ελ. Βενιζέλος», το οποίο μεταφέρει 876 επιβάτες και 141 άτομα πλήρωμα. Είχε αποπλεύσει από τον Πειραιά στις 22.00 το βράδυ της Τρίτης, 28.08.2018 με τελικό προορισμό το λιμάνι της Σούδας, στα Χανιά. Επιστρέφει στον Πειραιά μετά την φωτιά που ξέσπασε και το θρίλερ μετατρέπεται σε… ολονύχτιο.

 

Πού ξέσπασε η φωτιά
Κατά την διάρκεια του ταξιδιού και πιο συγκεκριμένα οκτώ μίλια από τη νησίδα Άγιος Γεώργιος, εκδηλώθηκε φωτιά στο γκαράζ του πλοίου!

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως κατά πάσα πιθανότητα, η πυρκαγιά ξέσπασε σε φορτηγό, το οποίο βρισκόταν στο εσωτερικό. Το επιβατηγό πλοίο συνοδεύουν προς τον Πειραιά το «Blue Orizon» και οκτώ σκάφη του λιμενικού σώματος.

Στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, πάντως, αναμένεται να φτάσει γύρω στις 6-7 το πρωί της Τετάρτης, 29.08.2018. Κι αυτό διότι πλέει με μόλις τρεις κόμβους για λόγους ασφαλείας. Εκεί θα το περιμένουν πυροσβεστικά πλοιάρια, σε ένα εκ των οποίων υπάρχει μονάδα της ΕΜΑΚ. Το πλοίο θα «δέσει» στην προβλήτα Ε3.

Τα πρώτα λεπτά του θρίλερ το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη μετά τη φωτιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα στο πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος εν πλω με προορισμό τα Χανιά περιγράφει στο newsit.gr ένας από τους επιβάτες.

Ο Σπύρος Μπαρμπετάκης μαζί με τους υπόλοιπους εκατοντάδες επιβάτες βρίσκεται αυτή την ώρα στην αριστερή πλευρά του καταστρώματος ενώ το πλήρωμα τους έχει ζητήσει να φορέσουν σωσίβια και να μην πλησιάζουν το γκαράζ του πλοίου. «Πάμε αργά προς το λιμάνι του Πειραιά. Με το που άρχισε να μυρίζει φωτιά μας έβγαλαν στο κατάστρωμα για να μην έχουμε κάποιο θέμα και τώρα μας μοίρασαν σωσίβια. Ακούγεται ότι η φωτιά ξεκίνησε από κάτω στο γκαράζ αλλά δεν μας έχουν ενημερώσει επίσημα», λέει στο Newsit ο κ. Μπαρμπετάκης διευκρινίζοντας πως αυτή τη στιγμή η κατάσταση είναι υπό έλεγχο.

«Βλέπαμε καπνό από τους αεραγωγούς κυρίως και λίγο από το πλάι. Μυρίζει καμένο, είναι έντονη η μυρωδιά της κάπνας και μέσα είναι θολή η ατμόσφαιρα. Έχει και πολύ έντονο αέρα εδώ πέρα γι’ αυτό έχουμε ρίξει και ταχύτητα», περιγράφει ο νεαρός και επισημαίνει ότι η κινητοποίηση του πληρώματος ήταν άμεση με αποτέλεσμα να μην προκληθεί πανικός.

Παράλληλα, τονίζει πως το Ελευθέριος Βενιζέλος συνοδεύουν ένα πλοίο Blue Star, δυο ακόμη πλοία και δυο σκάφη του λιμενικού ενώ το πλοίο αναμένεται να φτάσει στον Πειραιά γύρω στις 5 – 6 το πρωί της Τετάρτης.

«Ελεγχόμενη η κατάσταση» λέει το Λιμενικό
Εδώ να σημειωθεί πως «ελεγχόμενη» χαρακτήρισαν ανώτεροι αξιωματικοί του λιμενικού σώματος την κατάσταση στο πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος. Όπως ανέφεραν οι αξιωματικοί στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ήδη δύναμη της ομάδας υποβρυχίων αποστολών, που ανέβηκε στο πλοίο για μια πρώτη αυτοψία, δεν διαπίστωσε φλόγα, παρά μόνο καπνό.

Οι ίδιες πηγές τόνισαν ότι δεν θα χρειαστεί εκκένωση του «Ελευθέριος Βενιζέλος», αν και όλοι οι επιβάτες έχουν συγκεντρωθεί σε δύο σταθμούς συγκέντρωσης στο πρυμναίο τμήμα. Στο γκαράζ εξακολουθεί να γίνεται πυρόσβεση με τα αυτόματα συστήματα ασφαλείας ενώ η φωτιά, σύμφωνα με το πλήρωμα, έχει τεθεί υπό έλεγχο.

www.newsit.gr

 

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos