«Φύλλο και φτερό» χιλιάδες επιχειρήσεις στις Κυκλάδες για τον εντοπισμό φορολογικών παραβάσεων! Στην «τσιμπίδα» της Α.Α.Δ.Ε. και η Πάρος...

16 Σεπτεμβρίου 2018 17:06

Καλοκαιράκι ήταν και πέρασε! Ήλιος, θάλασσα, μπάνια, βραδινά ποτάκια και διασκέδαση χτύπησαν «κόκκινο» στις λαμπερές Κυκλάδες!


«Κόκκινο» όμως χτύπησε και η φοροδιαφυγή καθώς στο στόχαστρο των «ράμπο» της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων μπήκαν από την αρχή του καλοκαιριού χιλιάδες επιχειρήσεις στις Κυκλάδες με τα κλιμάκια της υπηρεσίας να «ξετρυπώνουν» τρανταχτές υποθέσεις φοροπαραβάσεων με τη Μύκονο και τη Σαντορίνη να αναδεικνύονται πρωταθλήτριες!

10.871 έλεγχοι έγιναν στο Αιγαίο την περίοδο Ιουνίου – Αυγούστου με την φορολογική παραβατικότητα να άγγιξε μεσοσταθμικά στην νησιωτική περιοχή το 26%! Και συνεχίζονται...
Στο μικροσκόπιο των ελεγκτών μπήκαν φυσικά τα νησιά με τους μεγάλους επιχειρηματικούς τζίρους, εκεί όπου το χρήμα ρέει το καλοκαίρι άφθονο και η οικονομική παρανομία είναι δυστυχώς η σκοτεινή πλευρά της λάμψης των κοσμοπολίτικων παραδείσων!

Κλιμάκια με... στολές «τουριστικής παραλλαγής» που υποδύονταν τους παραθεριστές, πέρασαν από κόσκινο τις επιχειρήσεις και δε δίστασαν να επιβάλουν τσουχτερά πρόστιμα ή ακόμα και προσωρινά λουκέτα όπου εντόπισαν παραβάσεις.
Η Πάρος φυσικά δεν εξαιρέθηκε, καθώς επιχείρησή της στη Νάουσα, σφραγίστηκε προσωρινά, καθώς για δεύτερη συνεχή χρονιά, διαπιστώθηκε να υποπίπτει σε φορολογικές ατασθαλίες.

Για τους περισσότερους από εμάς το καλοκαίρι μπορεί να πέρασε, για την Α.Α.Δ.Ε. όμως η «δουλειά» συνεχίζεται στις Κυκλάδες όπου αναμένεται να εξακολουθήσουν οι προγραμματισμένοι από την υπηρεσία έλεγχοι και στο προσεχές διάστημα....

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos