Βροχές προβλέπονται στις Κυκλάδες κατά τις επόμενες ημέρες...

19 Οκτωβρίου 2018 21:46

Σταδιακή μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός σε ολόκληρη την χώρα από την Δευτέρα 22 Οκτωβρίου με πτώση της θερμοκρασίας και φαινόμενα βροχοπτώσεων κατά τόπους ισχυρά σε πολλές περιοχές, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.


Ανεπηρέαστο από την καιρική μεταβολή, σύμφωνα με τις καιρικές προγνώσεις, δεν θα παραμείνει και το νησιωτικό σύμπλεγμα των Κυκλάδων για το οποίο προβλέπονται βροχοπτώσεις, κατά τόπους ίσως έντονες, το διήμερο 23 – 24 Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα, από το πρωί της Τρίτης 23 Οκτωβρίου στα νησιά των Κυκλάδων θα αναπτυχθούν νεφώσεις και κατά τις απογευματινές ώρες θα σημειωθούν βροχές ενδεχομένως τοπικά ισχυρές μέχρι αργά το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 7 και τοπικά 8 μποφόρ.
Το φαινόμενο της βροχόπτωσης, αναμένεται να εξασθενήσει στα Κυκλαδονήσια μέχρι το βράδυ της Τετάρτης όπου στην περιοχή θα πνέουν νότιοι άνεμοι εντάσεως 5 – 7 μποφόρ οι οποίοι βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους της ίδιας έντασης.

Μένει πλέον να επαληθευτεί η ανωτέρω πρόβλεψη καθώς η περιοχή των Κυκλάδων και ειδικά η Πάρος, πλήττονται κατά τα τελευταία χρόνια από παρατεταμένες περιόδους ανομβρίας με επιζήμιες συνέπειες στην πρωτογενή παραγωγή και όχι μόνο.

Βρισκόμαστε πλέον στην καρδιά του φθινοπώρου, εποχή συνυφασμένη με αγροτικές εργασίες που ευεργετούνται από τη βροχή, και δυστυχώς η ανομβρία συνεχίζεται. Ελπίδα όλων, είναι να πέσει επιτέλους βροχή στα νησιά και να περιοριστούν κάπως οι επιπτώσεις του άνυδρου φετινού φθινοπώρου, ενός ακόμα δηλαδή στην διαδοχική χρονική αλυσίδα των προηγούμενων ετών δυστυχώς...

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos