«Ποδαρικό» της νέας χρονιάς με «αγριεμένο» καιρό! Έρχονται κρύο και μποφόρ στις Κυκλάδες...

28 Δεκεμβρίου 2018 21:39

Μια μικρή ανάπαυλα φαίνεται πως είναι οι μέρες που διανύουμε, με τις σχετικά κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες και τις καλοτάξιδες θάλασσες!


Το καιρικό σκηνικό της «αγριάδας» που ζήσαμε τα Χριστούγεννα, φαίνεται πως μας δίνει εκ νέου... ραντεβού κατά τις μέρες της Πρωτοχρονιάς. Μια ψυχρή εισβολή αέριων μαζών από τα βόρεια, δείχνει πως θα επηρεάσει τον καιρό στη χώρα μας. Μάλιστα, εάν τα καιρικά μοντέλα επιβεβαιωθούν, αυτή ενδέχεται να είναι η έως τώρα ψυχρότερη «κάθοδος» στη διάρκεια του μέχρι στιγμής χειμώνα. Βιάζεται λοιπόν να δείξει τα «δόντια» του ο Γενάρης, ενώ όλα δείχνουν ότι θα αποχαιρετήσουμε και το 2018 με κακοκαιρία!

Επιδείνωση αναμένεται λοιπόν να παρουσιάσει ο καιρός, σύμφωνα με τα μετεωρολογικά προγνωστικά στοιχεία, από τη Δευτέρα το βράδυ, σε ολόκληρη τη χώρα αλλά και στις Κυκλάδες. Νεφώσεις, «βουτιά» του υδράργυρου, βροχές και πολλά μποφόρ, θα συνθέτουν το «ποδαρικό» που θα μας κάνει το 2019!
Από την Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου, ανήμερα την Πρωτοχρονιά, αλλά και την Τετάρτη 2 Ιανουαρίου, ο καιρός στις Κυκλάδες προβλέπεται να είναι βροχερός κατά διαστήματα, χωρίς να αποκλείονται και έντονα κατά τόπους φαινόμενα βροχόπτωσης.

Η θερμοκρασία στα νησιά των Κυκλάδων δεν θα ξεπεράσει κατά το παραπάνω τριήμερο τους 9 – 10 βαθμούς Κελσίου ακόμη και κατά τις μεσημβρινές ώρες, ενώ ειδικά την Τρίτη και την Τετάρτη, οι άνεμοι που θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις θα είναι της τάξης των 7 – 8 μποφόρ και ενδέχεται να θα φθάνουν τοπικά και τα 9.

Οι καιρικές συνθήκες προβλέπεται να βελτιωθούν σταδιακά από την Πέμπτη 3 Ιανουαρίου, ημέρα κατά την οποία η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και οι άνεμοι θα εξασθενήσουν.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos