Ο Γιώργος Κουμεντάκης Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής για τις ανεμογεννήτριες στην Τήνο

08 Μαρτίου 2019 17:17

Επέλεξα ως τόπο κατοικίας μου τα Υστέρνια της Τήνου το 2004 και έμεινα ανελλιπώς για 13 χρόνια σε ένα μοναδικό περιβάλλον, μιας κοινότητας η οποία τροφοδότησε το μουσικό μου έργο με τον πιο ουσιαστικό τρόπο.

Με θυμώνει ότι την στιγμή αυτή θα πρέπει να εκφράσω το αυτονόητο, την καταστροφή που ακολουθεί μία εξωτερική παρέμβαση, η τοποθέτηση των ανεμογεννητριών που θα αλλοιώσουν τα χαρακτηριστικά για τα οποία βρέθηκα σε αυτό το χωριό.

Δεν είναι δυνατόν να ισοσκελίζεται το οικονομικό συμφέρον κάποιων ιδιωτών – εταιρειών με τα μοναδικά χαρακτηριστικά του νησιού που βρίσκονται σε κίνδυνο. Εκτός από την οπτική όχληση και την αλλοίωση του βουνού με τους χιλιάδες τόνους μπάζων, έρχεται η ιδιαίτερη για μένα συνεχής ακουστική όχληση που δεν αφήνει περιθώρια σκέψης και γραφής σε ένα τοπίο ήρεμο. Επιπρόσθετα, η καταστροφή του υδροφόρου ορίζοντα με όλη την σημασία που έχει το νερό για τις Κυκλάδες, ως το πολυτιμότερο δυσεύρετο αγαθό.

Θα πρέπει γι' αυτούς τους λόγους ως συνειδητοί πολίτες να αφαιρέσουμε στους υπεύθυνους το δικαίωμα να καταστρέψουν ένα περιβάλλον μοναδικό όπως είναι τα Υστέρνια και η Καρδιανή, στερώντας μας το δικαίωμα να ζήσουμε στον τόπο της επιλογής μας.

Γιώργος Κουμεντάκης,

συνθέτης, Καλλιτεχνικός Διευθυντής
της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos