Ο ρόλος και η συμβολή της Ελληνικής Αστυνομίας στην καθημερινότητα των ατόμων με αναπηρία

13 Μαϊος 2019 16:43

«Ο ρόλος και η συμβολή της Ελληνικής Αστυνομίας στην καθημερινότητα των ατόμων με αναπηρία. Δικτύωση και συνέργεια των τοπικών φορέων»

την Τετάρτη 15 Μαΐου 2019 και ώρα 18.30’, στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Έπαυλη Τσιροπινά» στη Σύρο

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Νοτίου Αιγαίου διοργανώνει ημερίδα με θέμα: «Ο ρόλος και η συμβολή της Ελληνικής Αστυνομίας στην καθημερινότητα των ατόμων με αναπηρία. Δικτύωση και συνέργεια των τοπικών φορέων».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 15 Μαΐου 2019 και ώρα 18.30’ στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Έπαυλη Τσιροπινά» στη Σύρο.

Στο πλαίσιο της ημερίδας, θα απευθύνουν χαιρετισμούς ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Νοτίου Αιγαίου Ταξίαρχος κ. Ιωσήφ ΚΑΝΑΚΟΥΣΑΚΗΣ καθώς και προσκεκλημένοι εκπρόσωποι τοπικών Αρχών και φορέων.

Ομιλητές-εισηγητές στην εκδήλωση θα είναι οι:

• Κωνσταντίνος Μάτσικας, Υπαστυνόμος Β’, Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Νοτίου Αιγαίου, με θέμα εισήγησης: «Πρόληψη Ατυχημάτων, ΚΟΚ, προσβασιμότητα, εξασφάλιση υποστηρικτικών δράσεων. Κοινωνική συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας»
• Ελευθερία Αγγελετάκη, Νοσηλεύτρια, Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης - Γενικό Νοσοκομείο Σύρου, με θέμα εισήγησης: «Ο ρόλος του εκπαιδευτικού στη διαχείριση της συμπεριληπτικής τάξης: περιορισμοί και ανησυχίες»
• Ηλίας Μαρκούσης, Κοινωνικός λειτουργός, Κέντρο Κοινότητας Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, με θέμα εισήγησης: «Διαμόρφωση στάσεων και αντιλήψεων για την αναπηρία»
• Ζωή Κουβάτσου, Α/Β’ (ΥΓ- Ψυχολόγος), Διδάκτορας Ψυχολογίας, Ph.D., Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Νοτίου Αιγαίου, με θέμα εισήγησης: «Συνεργασία συναρμόδιων φορέων για την προστασία των δικαιωμάτων των Ατόμων με Αναπηρία - Δράσεις για την πρόληψη και αντιμετώπιση των μορφών κακοποίησης των Ατόμων με Αναπηρία»

Σκοπός της ημερίδας είναι η ευαισθητοποίηση όλων μας, ώστε να αντιληφθούμε τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες των ατόμων με αναπηρία, προκειμένου να συμβάλλουμε στη βελτίωση της ποιότητας της καθημερινής τους ζωής.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη.

Για τη διευκόλυνση μετάβασης του κοινού στο χώρο της εκδήλωσης θα διατεθεί λεωφορείο με αναχώρηση την 17.45’ ώρα από την αφετηρία των ΚΤΕΛ Σύρου επί της ακτής Ενικής Αντιστάσεως στο λιμάνι της Ερμούπολης Σύρου και επιστροφή μετά το πέρας της ημερίδας.

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos