Κίμωλος: Ξεκίνησαν οι εργασίες προετοιμασίας στο κτίριο του Οίκου Περιθάλψεως

23 Ιουλίου 2019 11:21

Στην Κίμωλο βρέθηκαν ο Πρόεδρος του Αφεντακείου κ. Σωτήρης Στανωτάς και ο Διευθυντής κ. Νίκος Καρλατήρας, προκειμένου να συντονιστούν και να γίνουν οι αναγκαίες εργασίες και ενέργειες , εν όψει της έναρξης των εργασιών ανακαίνισης του Κτιρίου του Οίκου Περιθάλψεως, με στόχο την επαναλειτουργία του.


Παράλληλα, παραδόθηκε στον Δήμαρχο κ. Κώστα Βεντούρη, όλη η προεργασία που έγινε από τις υπηρεσίες του Κληροδοτήματος και την Νομική Σύμβουλο, σχετικά με την λειτουργία του Οίκου περιθάλψεως.

Αναλυτικά, παραδόθηκαν στον κ. Δήμαρχο (με την παράκληση εντός ευλόγου διαστήματος να διατυπώσει σχόλια και παρατηρήσεις και να προτείνει αλλαγές και βελτιώσεις):
-Επικαιροποιημένο Σχέδιο Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας του Οίκου Περιθάλψεως.
-Σχέδιο προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Αφεντακείου και του Δήμου Κιμώλου, για την λειτουργία του Οίκου περιθάλψεως.
-Καθηκοντολόγιο Εργαζομένων (job description).
-Νομοθεσία περί σχετικών μονάδων, για την πληρέστερη ενημέρωση του Δήμου και των Δημοτών.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, στην οποία ήταν παρών και ο Αντιδήμαρχος κ. Τάκης Σάρδης, ο κ. Δήμαρχος ενημερώθηκε για την οικονομική κατάσταση του Αφεντακείου, η βελτίωση της οποίας επιτρέπει την εκκίνηση των απαραίτητων έργων, ενώ ο Πρόεδρος υπενθύμισε στον κ. Δήμαρχο, ότι από τον Οκτώβριο του 2018 (Αρ. Πρωτ. του σχετικού εγγράφου 266/24-10-2018) , είχε ζητηθεί από τον Δήμο, να υποβάλει προτάσεις σχετικά με τα κριτήρια εισαγωγής εν δυνάμει τροφίμων στον Οίκο Περιθάλψεως, και μέχρι σήμερα δεν έχει ληφθεί απάντηση.
Όταν ληφθούν οι απόψεις και του Δήμου, θα εξετασθούν από το Δ.Σ. τα ανωτέρω, προκειμένου να εγκριθεί η τελική μορφή τους.
Ακόμη, ο Πρόεδρος και ο Διευθυντής του Αφεντακείου ζήτησαν από τον Δήμαρχο να συγκαλέσει ατύπως το Δημοτικό Συμβούλιο και παρουσία όσων Δημοτών επιθυμούν, να ενημερώσουν για τις εξελίξεις. Ο κ. Δήμαρχος απήντησε ότι δεν υπάρχει λόγος. Το ίδιο απάντησε και όταν του ζητήθηκε να βοηθήσει ώστε να γίνουν συναντήσεις με πρώην εργαζόμενες του Γηροκομείου.

Με πρωτοβουλία του Προέδρου του Αφεντακείου έγινε, τελικά, συνάντηση με τρείς πρώην εργαζόμενες.
Ακόμη ζητήθηκε από τον κ. Δήμαρχο μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου 2019 να ενημερώσει το Δ.Σ. του Αφεντακείου(μετά από σχετική έρευνα) για τον αριθμό των συμπατριωτών μας που χρειάζονται τις υπηρεσίες του Οίκου Περιθάλψεως.
Με στόχο να αντιμετωπιστούν ζωτικά προβλήματα λειτουργίας του κτηρίου, ώστε να γίνει δυνατή η εγκατάσταση του αναδόχου, προσελήφθη από 6/6/2019 Επιστάτης.
Κατά την διάρκεια τη επίσκεψης του Προέδρου και του Διευθυντού του Αφεντακείου έγινε ,μαζί με τον Επιστάτη, πλήρης καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης στο κτήριο ,ώστε να ενημερωθεί πλήρως το Δ.Σ. αλλά και να γίνει ευχερέστερη η παρακολούθηση του όλου Έργου. Ακόμη, αποκαταστάθηκε η ύδρευση του κτηρίου και επισκευάσθηκε η αποχέτευση(η οποία ήταν εκτός λειτουργίας) ενώ έγιναν και οι απαραίτητες παρεμβάσεις στην ηλεκτρική εγκατάσταση(υποχρέωση που είχε αναλάβει, ως επαγγελματίας, ο κ. Δήμαρχος από τον Σεπτέμβριο του 2018,αλλά δεν ανταποκρίθηκε λόγω φόρτου εργασίας, όπως ό ίδιος είπε).

Στο σημείο αυτό, είναι ανάγκη να ευχαριστήσουμε και δημοσίως τους κ.κ. Αγγελέτο Κανά και Γιώργο Μουστάκα, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν(και εξακολουθούν να ανταποκρίνονται) αμέσως στις ανάγκες αποκατάστασης βασικών συστημάτων του κτηρίου του Οίκου Περιθάλψεως.
Επίσης, είναι ανάγκη να ευχαριστήσουμε και τον κ. Φώτη Μαρινάκη, επικεφαλής της ομάδας Κιμωλίστες, για την άμεση ανταπόκρισή του, αφιλοκερδώς, στην ανάγκη καθαρισμού του κτηρίου, αλλά και για την αμέριστη στήριξή του στον Επιστάτη.
Μάλιστα, μετά από συνάντηση του Προέδρου και του Διευθυντού του Κληροδοτήματος με τον κ. Φώτη Μαρινάκη, συμφωνήθηκε να υπογραφεί Σύμβαση Συνεργασίας του Αφεντακείου με τους Κιμωλίστες και να αναλάβει ο κ. Μαρινάκης την Εποπτεία -σε συνεργασία με τον Επιστάτη κ. Χαρ. Τσάμη-των προγραμμάτων Εθελοντισμού, τα οποία υλοποιεί και θα υλοποιήσει στο μέλλον το Αφεντάκειο Κληροδότημα.

Ήδη, βρίσκεται σε εξέλιξη το πρώτο πρόγραμμα Εθελοντισμού το οποίο έτυχε ενθουσιώδους υποδοχής από μεμονωμένους Εθελοντές και Οργανώσεις εντός και εκτός Ελλάδος.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι η υπογραφή σύμβασης με τους Κιμωλίστες, καθίσταται αναγκαία, μετά την απόκτηση Νομικής προσωπικότητας (και ΑΦΜ) από τους Κιμωλίστες , ώστε να διασφαλίζεται η νομιμότητα και η πλήρης διαφάνεια. Με βάση την συνεργασία του Αφεντακείου με τους Κιμωλίστες, εξετάστηκαν και οι δυνατότητες οργάνωσης εθελοντικών δράσεων, από το Αφεντάκειο και υπό την αιγίδα του, στο άμεσο μέλλον.

Κατά την διάρκεια της παραμονής του Προέδρου και του Διευθυντού του Αφεντακείου, στο νησί έγιναν και οι απαραίτητες επαφές ώστε να οργανωθεί, κατά τον καλύτερο τρόπο, το ετήσιο Μνημόσυνο του Εθνικού ευεργέτη Γεωργίου Οικονόμου Αφεντάκη, το οποίο φέτος (μετά από διακοπή πέντε ετών) θα γίνει την Κυριακή 18 Αυγούστου 2019 μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό της Παναγίας τη Οδηγήτριας.
Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στον ανδριάντα του ευεργέτη στον χώρο του Οίκου Περιθάλψεως. Καλούνται όλοι να παρευρεθούν.

 

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos