Ιλιγγος από τα οικονομικά στοιχεία της Airbnb: Τζίρος 9,4 δισ. δολάρια σε τρεις μήνες!

17 Αυγούστου 2019 19:29

Τα οικονομικά της στοιχεία για το πρώτο τρίμηνο του 2019 έδωσε στην δημοσιότητα η Airbnb, με τα ποσά να προκαλούν ίλιγγο.

 

Συγκεκριμένα, η Airbnb Inc σημείωσε συνολική αξία συναλλαγής 9,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων κατά το α’ τρίμηνο του 2019, σημειώνοντας αύξηση 31% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, όπως ανέφερε μια πηγή στο πρακτορείο Reuters, έναν αριθμό που θα μπορούσε να βοηθήσει στην προσέλκυση επενδυτών, την ώρα που η εταιρεία σχεδιάζει να βγει στην δημόσια αγορά.

91 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις κλείστηκαν μέσα σε ένα τρίμηνο μέσω Airbnb
Η εταιρεία ενοικίασης κατοικιών με έδρα το Σαν Φρανσίσκο κατέγραψε κρατήσεις 91 εκατομμυρίων βραδιών στην πλατφόρμα της το πρώτο τρίμηνο του 2019, πρόσθεσε η πηγή. Η Airbnb έχει περίπου 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετρητά στον ισολογισμό της στις 31 Μαρτίου, ανέφερε η πηγή προσθέτοντας πως η εταιρεία ανακοίνωσε ένα ποσοστό αύξησης εσόδων 40% το 2018 σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, η Airbnb είναι έτοιμη για την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο στο α’ εξάμηνο του 2020. Το χρονοδιάγραμμα δεν είναι σαφές ακόμη, αλλά αναμένεται πριν τη λήξη της χρονιάς να οριστικοποιηθεί.

Να σημειωθεί, πάντως, πως στην Ελλάδα, τα Airbnb κάνουν χρυσές δουλειές, με το μεγαλύτερο ποσοστό των κατοικιών που νοικιάζονται να τα διαχειρίζονται εταιρείες VRM, διεκδικώντας ένα σημαντικό μερίδιο της πίτας.

iefimerida.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos