300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

deyap new 252

calypso new 256

Σκάει «βόμβα» στο Airbnb: Ερχεται φόρος στις βραχυχρόνιες μισθώσεις

20 Σεπτεμβρίου 2019 18:01
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σκάει «βόμβα» στο Airbnb: Ερχεται φόρος στις βραχυχρόνιες μισθώσεις

test2

test2

Την επιβολή «τέλους διαμονής» και στις βραχυχρόνιες μισθώσεις τύπου Airbnb, εξετάζει το υπουργείο Τουρισμού, για λόγους ίσης μεταχείρισης με τα ξενοδοχειακά καταλύματα.

Οπως αποκαλύπτουν τα «ΝΕΑ», πηγές του υπουργείου αναφέρουν συγκεκριμένα, ότι ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, σχεδιάζει να προωθήσει στη Βουλή μια νέα νομοθετική ρύθμιση για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις, η οποία θα διαφοροποιείται σημαντικά σε σχέση με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο που θέσπισε η προηγούμενη κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Σημειώνεται, ότι εναντίον της ρύθμισης που ισχύει ήδη, έχουν ταχθεί οι ξενοδόχοι και οι ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων (ενοικιαζόμενα δωμάτια), υποστηρίζοντας ότι δέχονται αθέμιτο ανταγωνισμό από τις βραχυχρόνιες μισθώσεις τύπου Airbnb, κυρίως για τον λόγο ότι δεν ισχύουν – και δεν εφαρμόζονται – οι ίδιες φορολογικές επιβαρύνσεις.

Ο κ. Θεοχάρης, θεωρεί τις βραχυχρόνιες μισθώσεις μια νέα πραγματικότητα που έχει επικρατήσει σε όλον τον κόσμο. Επίσης, επισημαίνει ότι δεν μπορεί να αγνοεί κανείς ότι οι βραχυχρόνιες μισθώσεις είναι μέρος του τουριστικού προϊόντος, καθώς οι εισπράξεις τους αντιπροσωπεύουν πλέον το 10% των συνολικών εσόδων από τον τουρισμό.

Μάλιστα, το υπουργείο Τουρισμού, στο νέο ρυθμιστικό πλαίσιο που επεξεργάζεται για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις, θα οριοθετεί με σαφήνεια όλα τα ζητήματα του δίκαιου ανταγωνισμού στον χώρο της διαμονής, αλλά και της ασφάλειας των τουριστών που επιλέγουν για τη διαμονή τους τα συγκεκριμένα καταλύματα.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Θεοχάρης αποκάλυψε ότι πιθανότατα, μέσω της νέας ρύθμισης, θα επιβληθεί τέλος διαμονής και στα καταλύματα τύπου Airbnb.

Την ίδια στιγμή, σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών, προωθείται η μείωση του ΦΠΑ συνολικά για το ελληνικό τουριστικό πακέτο.

Αισιοδοξία για τη διαπραγμάτευση
Ο τουρισμός θα πρέπει να αναγνωριστεί ως κλάδος εξαγωγών και, ως εκ τούτου, δεν πρέπει να επιβαρύνεται με ΦΠΑ για να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητά του, ανέφερε ο κ. Θεοχάρης, δηλώνοντας αισιόδοξος για τη διαπραγμάτευση που διεξάγεται με την ΕΕ, με σκοπό να επιτραπεί στο υπουργείο Οικονομικών να προβεί σε αποκλιμάκωση των φορολογικών συντελεστών. Παράλληλα, ο κ. Θεοχάρης, ανακοίνωσε ότι στις προτεραιότητες του υπουργείου Τουρισμού, περιλαμβάνονται: Η ενίσχυση των ποιοτικών δεικτών και της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού τουρισμού, το νέο χωροταξικό και η αντιμετώπιση της εποχικότητας.

Ειδικότερα, για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού τουρισμού, θα προωθηθεί ένα νέο χωροταξικό για τον τουρισμό που θα σέβεται το περιβάλλον, ενώ για την αντιμετώπιση της εποχικότητας σχεδιάζεται η ανάπτυξη νέων προϊόντων και η ανάδειξη των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων κάθε προορισμού.

Μαζί με τον υφυπουργό Τουρισμού, Μάνο Κόνσολα, ανακοίνωσαν ότι οι βασικοί άξονες στους οποίους θα κινηθεί το νέο σχέδιο του υπουργείου για την ποιοτική αναβάθμιση του ελληνικού τουρισμού, είναι: Ο μακροχρόνιος στρατηγικός σχεδιασμός ως συνολικό σχέδιο για τον τουρισμό, η έμφαση στην εκπαίδευση με την ευρύτερη έννοια των επαγγελματιών, αλλά και των στελεχών των δήμων και περιφερειών, καθώς και η στροφή στη βιώσιμη ανάπτυξη.

Σε ό,τι αφορά τη φετινή χρονιά, ο κ. Θεοχάρης δήλωσε ότι ενώ είχε αρνητική εκκίνηση, τα τουριστικά μεγέθη αυξήθηκαν στη συνέχεια, εξαιτίας κυρίως της τάσης των ευρωπαίων ταξιδιωτών για κρατήσεις της τελευταίας στιγμής, με πολύ καλή εικόνα τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο.

Η χρονιά θα κινηθεί θετικά για τον ελληνικό τουρισμό, όσον αφορά τον αριθμό των αφίξεων, δήλωσε ο υπουργός, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι είναι λανθασμένη η τάση ερμηνείας των τουριστικών μεγεθών, βάσει αποκλειστικά του αριθμού των αφίξεων.

Ηδη, σύμφωνα με τον κ. Θεοχάρη, η μέση κατά κεφαλήν δαπάνη παρουσιάζει αύξηση, κάτι που ο ίδιος απέδωσε στη δημιουργία νέων «πεντάστερων» ξενοδοχείων τα τελευταία χρόνια, τα οποία στοχεύουν σε τουρίστες υψηλότερης οικονομικής στάθμης.

Η Airbnb οδεύει προς το Χρηματιστήριο
Η αμερικανική πλατφόρμα βραχυπρόθεσμων ενοικιάσεων Airbnb σχεδιάζει να εισαχθεί στο Χρηματιστήριο μέσα στο 2020, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωσή της. Η εταιρεία δεν έχει δώσει ακόμη περισσότερες λεπτομέρειες για τη σχεδιαζόμενη αρχική δημόσια εγγραφή. Τα έσοδα της Airbnb το δεύτερο τρίμηνο του 2019 ανήλθαν στο 1 δισ. δολάρια, ανακοίνωσε η εταιρεία.

in.gr

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Aegean Explorer: Το νέο ερευνη...
Κύθνος: Ακινητοποιήθηκε το πλο... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

gerolykoi poster 300x250

kdepap xristougenna 2020

kdepap xristougenna 2020

agnantio new 23

xaniotis gallika

banneraki

kdepap xristougenna 2020

react pasxa 25

cavo doro 22

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Δεκέμβριος 2017 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Logo leuko

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Δημοφιλή Νέα

Κ.Υ. Πάρου: Ανακοίνωση για την Απόφαση Μη Χρήσης Ιδιωτικών Αερομεταφορών από το ΕΚΑΒ

Κ.Υ. Πάρου: Ανακοίνωση για την Απόφ...

06 Μαϊος 2025
Πάρος: Εργασίες ασφαλτόστρωσης στην Παροικία

Πάρος: Εργασίες ασφαλτόστρωσης στην...

06 Μαϊος 2025
Πάρος: Αυτά είναι τα κρουαζιερόπλοια που θα καταπλεύσουν φέτος – 70 αφίξεις, 8 μήνες τουρισμός κρουαζιέρας

Πάρος: Αυτά είναι τα κρουαζιερόπλοι...

08 Μαϊος 2025

Τελευταία Νέα

Θαλάσσιες διακομιδές από το λιμάνι της Μυκόνου

Θαλάσσιες διακομιδές από το λιμάνι...

13 Μαϊος 2025
Μύκονος: Σύλληψη αλλοδαπού για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Μύκονος: Σύλληψη αλλοδαπού για κατο...

13 Μαϊος 2025
«Τσακωθήκαμε και τη χτύπησα», τα πρώτα λόγια του μητροκτόνου -  Σοκάρουν οι μαρτυρίες των γειτόνων (βίντεο)

«Τσακωθήκαμε και τη χτύπησα», τα πρ...

13 Μαϊος 2025

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διακριτικός Τίτλος: Asknet
Τίτλος:  Psts.gr (Parianostypos.gr)
Έδρα: Ναρκίσσων 9, Ν. Ηράκλειο
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Ν. Ιωνίας
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] – [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2024  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ