Δημοτικό Δημοψήφισμα για την εγκατάσταση αν/ριών στην Τήνο

13 Νοεμβρίου 2019 17:49

Μετά την αφαίρεση του εμποδίου από την παράνομη διάνοιξη στα Πράσσα, οι εργασίες για την εγκατάσταση των τριών ανεμογεννητριών συνολικού ύψους 70 μέτρων (βάση + φτερό) προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς.


Ήδη σήμερα ξεφορτώθηκαν σίδερα πολύ μεγάλης διαμέτρου που προφανώς θα χρησιμοποιηθούν στις βάσεις.

 

Άποψή μας είναι ότι το αρχικό εμπόδιο δεν έπρεπε να μετακινηθεί από την θέση του. Τοποθετήθηκε εκεί με βάση την ομόφωνη απόφαση 84/2019 του Δημοτικού Συμβουλίου την οποία, η δημοτική αρχή μαζί με τον κόσμο της Τήνου πρέπει να υλοποιήσουμε και πάλι, υπερασπιζόμενοι την δημοτική έκταση και συνολικά το νησί.

Τα τελευταία γεγονότα δείχνουν ότι από την μία μεριά ο επενδυτής δεν διστάζει να σύρει ανθρώπους στο τμήμα και στα δικαστήρια αλλά από την άλλη οι κάτοικοι του νησιού είναι αποφασισμένοι να αντισταθούν.

Η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση “Κοινό Τηνίων”, σταθερά προσηλωμένη στον αγώνα ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών, από την αρχή του, καλεί
τον κόσμο της Τήνου να συμμετέχει στην συλλογή υπογραφών και σε όλες τις κινητοποιήσεις που οργανώνονται,

όλους τους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους να βρίσκονται συνεχώς στο πλευρό του κόσμου και να μην λείπουν από καμία κινητοποίηση

τον Δήμαρχο να καλέσει ανοικτή λαϊκή συνέλευση για το θέμα

όλους τους κυκλαδίτες βουλευτές και ιδιαίτερα τον τηνιακής καταγωγής βουλευτή κ. Φόρτωμα να αναλάβουν πολιτική δράση με ερωτήσεις, επερωτήσεις, τροπολογίες και με όποιο άλλο μέσο χρειαστεί για την αποτροπή της καταστροφής.

Δεν τρέφουμε αυταπάτες για την θέση όλων των τελευταίων κυβερνήσεων στο θέμα Α.Π.Ε. Οι Ευρωπαϊκές κατευθύνσεις για την υποτιθέμενη απεξάρτηση από τις συμβατικές μονάδες και την μετατροπή όλης της Ελλάδας σε ένα απέραντο “πράσινο” βιομηχανικό τοπίο, ακολουθούνται κατά γράμμα από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε δυνατούς αντιπάλους αλλά ενωμένοι θα τα καταφέρουμε.

Τέλος, προτείνουμε την διεξαγωγή σχετικού δημοτικού δημοψηφίσματος με βάση τον νέο αυτοδιοικητικό νόμο άμεσα, ώστε να φανεί και θεσμικά το βροντερό ΟΧΙ των τηνιακών.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos