Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων

17 Μαϊος 2011 16:26
Μήνυμα περιφερειάρχη Γ. Μαχαιρίδη
"Στις 18 Μαΐου εορτάζεται σε όλο τον κόσμο η Διεθνής Ημέρα Μουσείων.

Μια μέρα που δεν μπορεί να έχει απλά έναν συμβολικό χαρακτήρα, αλλά να στοχεύει στο να γίνουν τα Μουσεία μας φορείς πολιτισμικών ανταλλαγών, με σκοπό την ανάπτυξη της μόρφωσης αλλά και της αμοιβαίας κατανόησης ανάμεσα στους λαούς.

Το μουσείο είναι ένας θεσμός που πρέπει να βρίσκεται στην υπηρεσία της κοινωνίας και να βοηθάει στην εξέλιξή της. Να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της και να ενσωματώνει στο σήμερα την ιστορία και τη διαχρονική πολιτιστική δημιουργία ενός τόπου.

Είναι ανάγκη όχι μόνο να γίνει γνωστή στο ευρύτερο κοινό η σημασία των μουσείων κάθε χώρας, αλλά και να προωθηθεί η υπόθεση της προστασίας και ένταξή τους στη σύγχρονη κοινωνική, την πολιτιστική και οικονομική ζωή.

Κάθε Μουσείο, κάθε αρχαιολογικός χώρος, συνιστά πολιτισμικό και οικονομικό κεφάλαιο για τον τόπο μας.

Η φετινή Διεθνής Ημέρα Μουσείων είναι μια ευκαιρία να ανακτήσουμε και να εμπλουτίσουμε την ατομική και συλλογική μας μνήμη. Και αυτό θα γίνει με ανοικτές διάπλατα τις πόρτες των Μουσείων.

Ανταποκρινόμενοι σε αυτό το κάλεσμα ας επισκεφθούμε κάποιο μουσείο, ας σταθούμε με θαυμασμό και περισυλλογή στους θησαυρούς της ιστορικής μας κληρονομιάς και ας νοιώσουμε πολιτιστικά πλου

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos