Τοπική Πολιτική Κίνηση Οικολόγων Πράσινων Νάξου

19 Μαϊος 2011 17:39

Την Παρασκευή, 20 Μαΐου, η Τοπική Πολιτική Κίνηση Οικολόγων Πράσινων Νάξου, σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Γραφείο Νάξου και τους τοπικούς

εξωραίστικούς -πολιτιστικούς φορείς Πολιχνίου, Σαγκρίου, Βίβλου και Αγίου Αρσενίου, οργανώνει εκδήλωση και καθαρισμό ακτών, με τη συμμετοχή μαθητών από τα σχολεία του Αγερσανίου, των Τριπόδων και του Σαγκρίου. Η εκδήλωση και ο καθαρισμός θα ξεκινήσει στις 11 π.μ., με επίκεντρο το κεδρο-δάσος του Αλυκού, όπου θα γίνει προς τους μαθητές παρουσίαση της σημασίας του κεδρο-δάσους και συζήτηση σχετικά με την αξία και την ανάγκη της προστασίας του. Ο καθαρισμός των ακτών από τους μαθητές και εθελοντές θα γίνει στις ακτές του Αλυκού και του Καστρακίου.

Επίσης, η Τοπική Πολιτική Κίνηση Οικολόγων Πράσινων Νάξου διοργανώνει καθαρισμό της ακτής στο κεδρο-δάσος της Αγίας Αννας, την Κυριακή, 22 Μαίου και καλεί άλλες εθελοντικές ομάδες, φορείς και πολίτες, να δηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής για τη συγκεκριμένη εκδήλωση καθαρισμού ακτής η οποία θα ξεκινήσει στις 11 π.μ., με σημείο συγκέντρωσης την προβλήτα της Αγίας Άννας.

Οι εκδηλώσεις καθαρισμού των συγκεκριμένων ακτών διοργανώνονται σαν μια ευκαιρία γνωριμίας και ευαισθητοποίησης σε σχέση με την ιδιαιτερότητα των μοναδικών χαρακτηριστικών στα παραλιακά οικοσυστήματα του νησιού μας. Στόχος επίσης είναι να ευασθητοποιηθούν οι μαθητές και οι συμπολίτες μας σχετικά με το πρόβλημα της ρύπανσης των ακτών και τη σημασία της εθελοντικής δράσης στην κοινωνία μας, και όχι απλά να εκτελέσουν ένα έργο καθαρισμού.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στα πλάισια του εορτασμού της "Πράσινης Εβδομάδας- Green Week", με την υποστήριξη του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και του ΚΤΕΛ Νάξου που προσφέρουν τα λεωφορεία για τη μετακίνηση των μαθητών.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos