Τι εννοεί ο (Ολλανδός) ποιητής;

28 Μαϊος 2011 13:56

Ακόμα δεν ξεχάσαμε τα ... αριστουργηματικά εξώφυλλα της Bild

για τη χώρα μας και στη συγκεκριμένη... «τέχνη» ήρθε να προστεθεί, από το πουθενά, κι ένα εξώφυλλο της ολλανδικής free press εφημερίδας DePers.

Στο χθεσινό της πρωτοσέλιδο, με τίτλο «Εν όψει πτώχευσης Τούρκοι βρίσκουν ελκυστικές επενδύσεις στην Ελλάδα», δεσπόζει μία εκκλησία της Σαντορίνης που, ωστόσο, έχει... τούρκικη σημαία!

Το φωτομοντάζ που επιστράτευσε η ολλανδική εφημερίδα, για να δείξει ενδεχομένως ότι θα καταλήξουμε... βορά στις τουρκικές βλέψεις για τα ελληνικά νησιά προκαλεί από εντύπωση έως απορία. 

Σημειώνεται ότι η εφημερίδα είναι ευρείας κυκλοφορίας και διανέμεται σε σταθμούς τρένων και λεωφορείων.

Στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά στο επικείμενο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, με τη δημοσιογράφο να επισημαίνει πως η ελληνική κυβέρνηση θέλει να πουλήσει κρατικές τράπεζες, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, μέρος του ΟΤΕ, τα λιμάνια του Πειραιά και Θεσσαλονίκης, καθώς και ορισμένους αερολιμένες.

Επιχειρηματίες από την Τουρκία, όπως σημειώνει η δημοσιογράφος της De Pers Eva Ludemann, ετοιμάζονται να αγοράσουν ελληνικά λιμάνια, αεροδρόμια και ακόμα και σύνολο νησιών.

Αναφέρει μάλιστα ειρωνικά, περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί στην Ελληνική Πρεσβεία στην Άγκυρα, ότι οι διπλωμάτες της χώρας μας σφουγγαρίζουν τους διαδρόμους επειδή τα χρήματα δεν επαρκούν για να συντηρήσουν προσωπικό καθαρισμού.

Σκληρή απάντηση Δήμαρχου στο Ολλανδικό δημοσίευμα

Με επιστολή του προς την Ολλανδική Εφημερίδα "DePers" την οποία κοινοποιεί στον Mακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, τα Κόμματα Ελληνικού Κοινοβουλίου, το Υπουργείο Εξωτερικών τους Ευρωβουλευτές Ελλάδος, στην Μητρόπολη Θήρας, τον E.O.T., στην Πρεσβεία Ολλανδίας στην Ελλάδα , στην Πρεσβεία Ελλάδας στην Ολλανδία και Μ.Μ.Ε., ο Δήμαρχος Θήρας απαντά με σκληρή γλώσσα στο απαράδεκτο δημοσίευμα της Ολλανδικής εφημερίδας το οποίο και συνόδευε φωτογραφία από την Οία από την οποία είχε εξαφανιστεί ο σταυρός και στην θέση του είχε τοποθετηθεί η Τουρκική σημαία. Στην επιστολή του ο Δήμαρχος αναφέρει τα παρακάτω:

Με το παρόν διαμαρτυρόμαστε έντονα για το υβριστικό δημοσίευμα της δημοσιογράφου της εφημερίδας σας κας Eva Ludemann, το οποίο προσβάλλει βάναυσα την ιστορία του τόπου μας, προκαλεί το θρησκευτικό αίσθημα των κατοίκων της Σαντορίνης, δημιουργεί εικόνες αποπροσανατολισμού, παράγει ψευδείς ειδήσεις, από σκοπιμότητα ή πορισμό οφέλους, και πιθανόν εγείρει εθνικά ζητήματα.

Με τα δημοσιεύματά σας προκαλείται το αίσθημα της περηφάνιας του λαού μας και αυτό δεν το ανεχόμαστε.

Σας καλούμε άμεσα να αποκαταστήσετε την αλήθεια. Επιφυλασσόμαστε δε παντός νομίμου δικαιώματός μας.

Ο Δήμαρχος Θήρας Αναστάσιος Νικόλαος Ζώρζος



Πηγή: www.news247.gr
Πηγή: www.topontiki.gr
Πηγή: www.neasantorinis.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos