Ειρηνοδικεία Κυκλάδων

10 Ιουνίου 2011 13:31

Σε σχέση με τα ερωτήματα που διατυπώνονται από φορείς των Κυκλάδων, αναφορικά με την κατάργηση νησιωτικών Ειρηνοδικείων, θέλω να κάνω γνωστά τα παρακάτω.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέθεσε μελέτη, με στόχο το λειτουργικό εκσυγχρονισμό των δικαστικών δομών και την προώθηση διαρθρωτικών αλλαγών για την καλύτερη οργάνωση των δικαστηρίων και τη βελτίωση του τρόπου απονομής της δικαιοσύνης.

Η μελέτη είναι προφανές ότι προτείνει μέτρα και πολιτικές οριζόντιου χαρακτήρα για ολόκληρη την Ελληνική Επικράτεια.

Οι προτάσεις αυτές αξιολογούνται από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, η οποία προφανώς δε δεσμεύεται για την αυτούσια εφαρμογή τους.

Πριν προχωρήσει στη λήψη οποιασδήποτε απόφασης, το Υπουργείο θα διαβουλευτεί με τους φορείς των νησιών και θα λάβει πρωτίστως υπόψη του την ιδιαιτερότητα του νησιωτικού χώρου.

Κατηγορηματικά, λοιπόν, καμιά απόφαση για κατάργηση Ειρηνοδικείων στις Κυκλάδες δεν έχει ληφθεί, ούτε πρόκειται να ληφθεί, εάν δεν προηγηθεί ουσιαστικός διάλογος.

Παρά ταύτα, κάποιοι εκ συστήματος κινδυνολόγοι -αφού προανήγγειλαν συγχωνεύσεις και καταργήσεις υγειονομικών μονάδων στις Κυκλάδες και διαψεύστηκαν- έβαλαν στο στόχαστρο τα Ειρηνοδικεία. Προφανής στόχος, η πρόκληση ανησυχίας και αναστάτωσης στις νησιωτικές κοινωνίες. Άλλωστε, το εμπόριο του φόβου, η διαστρέβλωση και η διάδοση ανυπόστατων φημών αποτελεί πλέον «επαγγελματική» ενασχόληση ορισμένων πολιτικών χώρων.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης δεν προτίθεται να αιφνιδιάσει και κυρίως δεν προτίθεται να αγνοήσει τις ιδιαίτερες συνθήκες που επιβάλλουν τη διατήρηση των Ειρηνοδικείων στα νησιά των Κυκλάδων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos