Σε Χάλκη και Σύμη η κινητή μονάδα μαστογράφου

21 Ιουλίου 2011 16:01

Μια κοινή πρωτοβουλία της Περιφέρειας και της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας

Στα νησιά Χάλκη και Σύμη θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα δωρεάν μαστογραφίας, στο πλαίσιο πρωτοβουλίας που αναλαμβάνεται από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Η δράση αυτή, που αφορά και άλλα νησιά της Περιφέρειας, αποτέλεσε το αντικείμενο κοινής συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν σήμερα στη Ρόδο ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Φώτης Χατζηδιάκος, ο δήμαρχος της Χάλκης Μιχάλης Πατρός και η υπεύθυνη του τομέα Κοινωνικής Μέριμνας περιφερειακή σύμβουλος Δέσποινα Μουτάφη.

Ο κ. Χατζηδιάκος αφού αναφέρθηκε συνολικά στις σημαντικές κοινωνικές δράσεις που αναλαμβάνονται από την Περιφέρεια, όπως και τα προγράμματα εθελοντισμού μέσα από τα οποία κινητοποιείται η τοπική κοινωνία, υπογράμμισε την ουσιαστική προσφορά της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας προς τους κατοίκους των μικρών μας νησιών.

Για τις λεπτομέρειες του προγράμματος με την αξιοποίηση της κινητής μονάδας μαστογράφου μίλησε η κα Μουτάφη, τονίζοντας πως «αυτή είναι μόνο η αρχή και θα υπάρξει συνέχεια προς όφελος των ακριτών που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στις μετακινήσεις τους».

Η κινητή μονάδα θα βρίσκεται στη Σύμη από τις 23 έως τις 25 Ιουλίου, και στη Χάλκη από το διήμερο 27 και 28 Ιουλίου.

Η κα Μουτάφη ευχαρίστησε επίσης όλους όσους συνδράμουν τη συγκεκριμένη δράση και συγκεκριμένα:

1. Την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, ειδικά τον Γενικό Γραμματέα κ. Φιλόπουλο και την κινητή Μονάδα Μαστού με την Τεχνολόγο κ. Χαρά Ρέτσα.

2. Την ιατρό ακτινοδιαγνώστη του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου κ. Ελένη Σουλούνια, για την σύνταξη και επιμέλεια του ενημερωτικού φυλλαδίου που θα διανεμηθεί στον τοπικό πληθυσμό.

3. Τους Δήμους Χάλκης και Σύμης για την προσφορά της φιλοξενίας τους και την παροχή των υποδομών για την κινητή μονάδα μαστογραφίας.

4. Τις ναυτιλιακές εταιρείες Blue Star Ferries & Anek Lines.

5. Την κ. Θάλεια Γεωργά - το ξενοδοχείο Plaza, τον κ. Αντώνη Καμπουράκη - το ξενοδοχείο Rodos Palace και τον κ. Διακομιχάλη - το ξενοδοχείο Πέδι στη Σύμη για την φιλοξενία.

6. Το τυπογραφείο του κ. Χατζηκαλημέρη για την δωρεάν προμήθεια των αφισών.

7. Τέλος ευχαρίστησε τους υπαλλήλους της Δ/νσης Κοινωνικής Μέριμνας για την καλή συνεργασία, και τον συντονισμό της δράσης που λόγω της νησιωτικότητας της περιοχής μας είναι εξαιρετικά δύσκολη και βέβαια τον Περιφερειάρχη κ. Μαχαιρίδη και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Χατζηδιάκο που πάντα στηρίζουν τέτοιου είδους προσπάθειες .

Τέλος ευχαρίστησε τα Μ.Μ.Ε. που πάντα είναι κοινωνοί των δράσεων που σκοπό έχουν την παροχή κοινωνικής μέριμνας στους συμπατριώτες μας, διότι στις δύσκολες εποχές που διανύουμε η κοινωνική συνοχή και η συνεργασία των δυνάμεων για την επίτευξη τέτοιων στόχων μπορεί να αλλάξει τα πράγματα προς το καλύτερο.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος της Χάλκης Μιχάλης Πατρός είπε πως με τη δράση αυτή «επιδεικνύεται το ενδιαφέρον και η αγάπη μας προς τους συμπολίτες μας», τονίζοντας πως η ανταπόκριση είναι μεγάλη από τις γυναίκες του νησιού.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos