Απειλείται με «λουκέτο» η υγεία στη Μήλο και την Κίμωλο

21 Ιουλίου 2011 17:07

«Η εικόνα που παρουσιάζουν οι υπηρεσίες υγείας στις Κυκλάδες, είναι τραγική.

Η υγεία νοσεί, οι ελλείψεις σε Ιατρικό, Νοσηλευτικό Προσωπικό και προμήθειες πολλαπλασιάζονται, ενώ η κυβέρνηση λάμπει δια της απουσίας της.

Οι εναπομείναντες ιατροί και νοσηλευτές, υπερβάλλουν "εαυτόν", καθώς κάτω από αντίξοες συνθήκες εργάζονται με φιλότιμο και αυταπάρνηση. Όμως, αυτό δεν επαρκεί.

Αδιάψευστο μάρτυρα, της δραματικής κατάστασης που επικρατεί στις Κυκλάδες, αποτελεί η περίπτωση της Μήλου. Με πρόσφατη επιστολή (α.π. 4957/18.7.2011) που απέστειλε ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Κ.Υ. Μήλου στο Δήμο, παραδέχεται ούτε λίγο, ούτε πολύ ότι το Κ.Υ. του νησιού απειλείται με «λουκέτο».

Πιο συγκεκριμένα, στην επιστολή του ο Πρόεδρος υπογραμμίζει ότι «...το Κ.Υ. Μήλου κινδυνεύει να μείνει χωρίς Ιατρικό Προσωπικό, με αποτέλεσμα να κλείσει», ενώ παράλληλα ζητά την αρωγή της πολιτείας προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Είναι η πρώτη φορά, που η υγεία των κατοίκων της Μήλου και της Κιμώλου απειλείται με «λουκέτο».

Ποτέ, άλλοτε στο παρελθόν οι υπηρεσίες υγείας στη Μήλο και την Κίμωλο δεν είχαν φτάσει σε τόσο οριακό σημείο. Ποτέ, άλλοτε στο παρελθόν οι κάτοικοι δεν ένιωσαν τόση απελπισία και απομόνωση.

Άραγε γνωρίζουν οι αρμόδιοι την τραγική κατάσταση που επικρατεί στον τομέα της υγείας στη Μήλο και την Κίμωλο ;

Γνωρίζουν, ότι το συγκεκριμένο Κ.Υ. εξυπηρετεί τους μόνιμους κατοίκους των δυο νησιών, καθώς επίσης και ότι βρισκόμαστε ήδη στο μέσον της τουριστικής περιόδου με αποτέλεσμα οι ανάγκες για υπηρεσίες υγείας να έχουν πολλαπλασιαστεί ;

Για τους λόγους αυτούς, με Αναφορά που κατέθεσα σήμερα στη Βουλή, προς τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας, ζήτησα την άμεση παρέμβασή του για την ενίσχυση του Κ.Υ. Μήλου».


Κατάθεση Αναφορών

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Ιωάννης Βρούτσης, κατέθεσε στη Βουλή τέσσερις αναφορές για ζητήματα που απασχολούν τα νησιά Θήρα, Μήλο και Σίκινο, του Νομού Κυκλάδων. Ειδικότερα:

Προς τον Υπουργό Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων κατατέθηκε ως αναφορά το έγγραφο του Δήμου Θήρας (α.π. 12666/19-07-2011), σχετικά με την κατάργηση του καταστήματος του ΟΤΕ στο νησί.

Προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κατατέθηκε ως αναφορά το έγγραφο της Διοικούσας Επιτροπής του Κ.Υ. Μήλου (α.π. 4957/18-07-2011), σχετικά με τις ελλείψεις στο Κ.Υ. του νησιού.

Προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κατατέθηκε ως αναφορά το έγγραφο του Δήμου Μήλου (α.π. 5623/15-07-2011), σχετικά με την στελέχωση των υπηρεσιών ΙΚΑ στο νησί.

Προς τον Υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κατατέθηκε ως αναφορά το έγγραφο του Δήμου Σικίνου (α.π. 144/12-07-2011), σχετικά με το αίτημα αλλαγής των επιδοτούμενων δρομολογίων στο νησί.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos