Δεν θα υπάρξει παρέμβαση αστυνομικών δυνάμεων στην Τήνο – Η λύση χρειάζεται ψυχραιμία και διάλογο

20 Ιανουαρίου 2020 14:21

 Κατόπιν ενημέρωσης για τη φημολογούμενη έλευση Διμοιριών Μονάδων Αποκατάστασης Τάξης της Ελληνικής Αστυνομίας στο νησί της Τήνου τις επόμενες ημέρες, για τη συνέχιση των εργασιών τοποθέτησης


ανεμογεννητριών στην περιοχή Πράσσα, ο Βουλευτής Κυκλάδων, Φίλιππος Φόρτωμας, επικοινώνησε τηλεφωνικά τόσο με την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, όσο και με τον αρμόδιο Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, εκφράζοντας τους τη δικαιολογημένη και έντονη ανησυχία του.
Ο κ. Φόρτωμας τόνισε ότι ενδεχόμενη παρουσία αστυνομικών δυνάμεων στο νησί θα οξύνει την ήδη τεταμένη κατάσταση, δημιουργώντας εντάσεις και δυσκολεύοντας την εξεύρεση λύσης του υφιστάμενου προβλήματος.
Άλλωστε, τα όσα έχουν προκύψει ενδείκνυται να διευθετηθούν με ψυχραιμία, διάλογο και σωφροσύνη από την κάθε εμπλεκόμενη πλευρά. Ο κ. Υπουργός, κατανοώντας πλήρως τους προβληματισμούς του Βουλευτή, τον διαβεβαίωσε ρητά και ξεκάθαρα ότι δεν θα υπάρξει παρουσία δυνάμεων καταστολής στο νησί της Τήνου.

Σε σχετική δήλωσή του για το θέμα, ο κ. Φόρτωμας αναφέρει:

«Προσωπικά πιστεύω πως, χρέος όλων μας είναι η διασφάλιση της νομιμότητας, καθώς και ότι, τα όποια περιβαλλοντικά, χωροταξικά και άλλα ζητήματα που δημιουργήθηκαν κατά το παρελθόν με αποφάσεις που δεν εξέλαβαν υπ' όψιν τους τη γνώμη και την επιθυμία των τοπικών κοινωνιών, δεν μπορούν να επιλύονται με την ενδεχόμενη απειλή βίας, απ' όπου και αν αυτή προέρχεται.
Σεβόμενοι τον περήφανο λαό της Τήνου και των Κυκλάδων, οφείλουμε να παλέψουμε όλοι μαζί, χωρίς ακραίες φωνές, για την τροποποίηση του ειδικού χωροταξικού για τις ανανεώσιμες πηγές και των τοπικών χωροταξικών, καθώς αυτή είναι η μόνη λύση για την προστασία της περιβαλλοντικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς».

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos