300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

CNN: Η Σαντορίνη «κυνηγά» τους υπέρβαρους επισκέπτες

25 Ιανουαρίου 2020 00:34
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
CNN: Η Σαντορίνη «κυνηγά» τους υπέρβαρους επισκέπτες

test2

react2 2025

skandalis77

Newsroom Newsroom

Το φαινόμενο του υπερτουρισμού που «πνίγει» πανέμορφες περιοχές του κόσμου απασχολεί το CNN και από την έρευνα του δεν λείπει η Σαντορίνη.

Το κυκλαδίτικο νησί με ένα από τα πιο όμορφα ηλιοβασιλέματα του κόσμου και το ιδιαίτερο τοπίο του με τα σπίτια που μοιάζουν σαν να «κρέμονται» στους βράχους αποτελεί πόλο έλξης για εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο. Ελληνες και ξένοι ταξιδιώτες καταφτάνουν στη Σαντορίνη και το αποθεώνουν μέσω των social media. Χαρακτηριστικό είναι ότι το hashtag #santorini έχει πάνω από 5,9 εκατ. αναφορές στο Instagram. Ο υπερτουρισμός που πλήττει τη Σαντορίνη έκανε τους ειδικούς να εκπέμψουν «sos», καθώς, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, χωρίς σχεδιασμό θα καταρρεύσει.

Η Σαντορίνη προσπαθεί να περιορίσει τους τουρίστες
Η Julia Buckley και το CNN αφιερώνουν δημοσίευμά στους προορισμούς που υποσχέθηκαν να παλέψουν τον υπερτουρισμό το 2020 και ανάμεσα στη Βενετία, το Άμστερνταμ, τη Βαρκελώνη και το Ντουμπρόβνικ, βρίσκεται και η Σαντορίνη. «Η Σαντορίνη κυνηγά τους υπέρβαρους», είναι ο τίτλος για το νησί του Αιγαίου. Η Buckley, αφού περιγράφει το μοναδικό τοπίο του νησιού περιγράφοντας γλαφυρά ότι έχει σχήμα «κρουασάν» λόγω της έκρηξης του ηφαιστείου, αναφέρει ότι οι όμορφες ασβεστωμένες περιοχές του έχουν «πνιγεί» από τους τουρίστες που φτάνουν με κρουαζιερόπλοια.

Οπως σημειώνει, οι τουρίστες, που φτάνουν στη Σαντορίνη με κρουαζιερόπλοια, «έχουν τρεις επιλογές για να πατήσουν στο νησί: ανεβαίνοντας τα μονοπάτια, παίρνοντας το τελεφερίκ ή νοικιάζοντας ταξί -που στη Σαντορίνη είναι γαϊδούρι». Στη συνέχεια, παρουσιάζει ορισμένα μέτρα που ελήφθησαν προκειμένου να ξεφουσκώσει ο υπερτουρισμός, όπως το ανώτατο όριο για τους επιβάτες κρουαζιερόπλοιων στους 8.000 ημερησίως, που ανακοίνωσαν οι αρχές, αλλά και ότι τα γαϊδουράκια, δεν πρέπει να μεταφέρουν φορτία άνω των 100 κιλών, ή το ένα πέμπτο του βάρους τους. Τα γαϊδουράκια της Σαντορίνης είχαν γίνει θέμα σε πολλά διεθνή μέσα, τα οποία κατήγγειλαν ότι κακοποιούνται. «Επειτα από αρκετά καλοκαίρια που τα γαϊδουράκια αναγκάζονται να σηκώνουν υπέρβαρους τουρίστες, ακτιβιστές σε συνεργασία με τη βιομηχανία της κρουαζιέρας επιτέλους αναλαμβάνουν δράση», είχε σχολιάσει ο Guardian, αναφερόμενος σε καμπάνια ευαισθητοποίησης τουριστών για την καταπόνηση των ζώων «όταν αναγκάζονται να κάνουν αυτή την ιλιγγιώδη ανάβαση με επικίνδυνα βαρύ ανθρώπινο φορτίο».

Το CNN σημειώνει ότι επικοινώνησε με το γραφείο του δημάρχου, ωστόσο, δεν έλαβε κάποιο σχόλιο. Οπως αναφέρει, ωστόσο, το όριο των 8.000 ευρώ δεν υφίσταται. Το αμερικανικό δίκτυο τσέκαρε πέντε τυχαίες ημερομηνίες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού του 2020 και διαπίστωσε ότι οι τέσσερις από τις πέντε, το όριο επιβατών ξεπερνιόνταν. «Στις 2 Σεπτεμβρίου, τα τέσσερα πλοία που έχουν προγραμματίσει να ρίξουν άγκυρα έχουν ελάχιστη χωρητικότητα 9.176 άτομα και μέγιστη 11.017. Στις 14 Μαΐου υπάρχουν 2.639 με 2.793 άτομα, αλλά οι άλλες ημερομηνίες που ελέγχθηκαν είναι μεταξύ 9.000 και 11.000 ατόμων.

Οσον αφορά τα γαϊδουράκια, τα οποία προκάλεσαν τη διεθνή κατακραυγή, η Κάθριν Ράις από το Donkey Sanctuary με έδρα το Λονδίνο, η οποία ασχολήθηκε με το ζήτημα των ζώων επιδιώκοντας να διασφαλίσει καλύτερη μεταχείριση, είπε στο CNN ότι απ’ όσο γνωρίζει ο κώδικας συμπεριφοράς απέναντι στα ζώα πέρασε από τη δημοτική της Σαντορίνης και σε άλλα νησιά. Το αμερικανικό δίκτυο, ωστόσο, τονίζει ότι ιστοσελίδα που διαφημίζει βόλτες με γάιδαρο δεν κάνει καμία αναφορά στα όρια βάρους και δεν απάντησε τι λεπτομέρειες χρειάζονταν για την κράτηση.

iefimerida.gr

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Σαντορίνη: Ειδικό σχέδιο αστυν...
θαλάσσια διακομιδή 35χρονης απ... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

gerolykoi poster 300x250

agnantio new 23

banneraki

Epimelitirio

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Δεκέμβριος 2025 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

logo2

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 

 

Δημοφιλή Νέα

Συνελήφθη στην Πάρο 59χρονος διωκόμενος για βιασμό, ενδοοικογενειακή βία και οπλοφορία

Συνελήφθη στην Πάρο 59χρονος διωκόμ...

28 Νοεμβρίου 2025
Κυκλάδες, Πάρος: «Έρχονται» βροχοπτώσεις διαρκείας - 4ήμερη καιρική αστάθεια (Bίντεο)

Κυκλάδες, Πάρος: «Έρχονται» βροχοπτ...

30 Νοεμβρίου 2025
Σοκαριστικό τροχαίο στη Λούτσα με 24χρονο να σκοτώνεται μπροστά στα μάτια της μητέρας και της γιαγιάς του (βίντεο)

Σοκαριστικό τροχαίο στη Λούτσα με 2...

30 Νοεμβρίου 2025

Τελευταία Νέα

Το Ισραήλ θα συμμετάσχει στη Eurovision, αποχωρούν Ισπανία, Ολλανδία, Ιρλανδία και Σλοβενία

Το Ισραήλ θα συμμετάσχει στη Eurovi...

04 Δεκεμβρίου 2025
Κυκλάδες, Πάρος: Μόλις ήχησε το 112 – Προειδοποίηση για έντονα καιρικά φαινόμενα (Βίντεο)

Κυκλάδες, Πάρος: Μόλις ήχησε το 112...

04 Δεκεμβρίου 2025
Ποια χώρα της ΕΕ μιλάει καλύτερα τα αγγλικά ως δεύτερη γλώσσα; (Βίντεο)

Ποια χώρα της ΕΕ μιλάει καλύτερα τα...

04 Δεκεμβρίου 2025

MHT

 

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Τίτλος: Parianostypos.gr
Έδρα: Καμάρες Πάρου
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Πάρου
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] - [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Ανδρέας Μπελεγρής
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2025  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ