Ένταξη έργων Εκπαίδευσης σε Άνδρο & Πάρο

07 Σεπτεμβρίου 2011 11:20

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιάννη Μαχαιρίδη εντάχθηκαν

στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης & Νήσων Αιγαίου 2007-2013 δύο έργα εκπαίδευσης για το νομό Κυκλάδων με συνολικό προϋπολογισμό 4,3 εκ. €.

Τα έργα αυτά είναι τα εξής:

• Δημοτικό σχολείο Γαυρίου Δήμου Άνδρου προϋπολογισμού 3,5 εκ. €

Πρόκειται για την κατασκευή νέου εξαθέσιου Δημοτικού στο Γαύριο της Άνδρου δυναμικότητας 150 μαθητών. Το κτήριο είναι διώροφο με συνολικό εμβαδόν 1.550,85 τ.μ. και περιλαμβάνει έξι αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια, γραφεία καθηγητών διδασκάλων, βιβλιοθήκη, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και τους απαιτούμενους βοηθητικούς χώρους, καθώς και τη διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου. Επίσης θα πραγματοποιηθεί η προμήθεια του σχολικού εξοπλισμού με τα απαραίτητα έπιπλα και όλα τα άλλα είδη υποστήριξης της λειτουργίας του Δημοτικού Σχολείου.

• Νηπιαγωγείο Νάουσας Πάρου προϋπολογισμού 0,8 εκ. €

Το έργο αφορά στη διαμόρφωση τριών εκ των τεσσάρων κτηρίων του σχολικού συγκροτήματος συνολικού εμβαδού 653 τ.μ. του πρώην Δημοτικού Σχολείου Νάουσας, για την μετεγκατάσταση του Νηπιαγωγείου Νάουσας, δυναμικότητας 70 μαθητών. Το Νηπιαγωγείο θα αποτελείται από τρεις αίθουσας διδασκαλίας, μια αίθουσα ολοήμερου και μια αίθουσα πολλαπλών χρήσεων. Θα περιλαμβάνει επίσης δύο γραφεία διδασκόντων, μια αίθουσα ανάπαυσης, κουζίνα – τραπεζαρία και τους λοιπούς βοηθητικούς χώρους και χώρους υγιεινής. Τέλος με τη διαμόρφωση του υπόστεγου του παλαιού κτηρίου και την προσθήκη κλειστού διαδρόμου στο νέο κτήριο θα υπάρξει ενοποίηση των χώρων για την ομαλότερη και ασφαλέστερη κυκλοφορία των μαθητών εντός του σχολικού συγκροτήματος.

Το Πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και το Ελληνικό Δημόσιο.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos