Με «τρελούς» νοτιάδες και βοριάδες «έρχεται» η αλλαγή καιρικού σκηνικού στις Κυκλάδες…

04 Φεβρουαρίου 2020 21:38

«Ποδαρικό» νέας κακοκαιρίας μας επιφύλασσε ο Φλεβάρης για τις πρώτες ημέρες του. Σκηνικό καιρικής μεταβολής βρίσκεται προ των πυλών στη χώρα, το οποίο θα επηρεάσει με σφοδρότητα και τα νησιά των Κυκλάδων.


Συγκεκριμένα από την Τετάρτη 5/2, ο καιρός χαλάει με κύριο χαρακτηριστικό του στα Κυκλαδονήσια τους θυελλώδεις νοτιοδυτικούς ανέμους που θα φθάσουν σε ένταση τα 8- 9 μποφόρ.

Μέχρι το βράδυ της Τετάρτης οι άνεμοι θα έχουν στραφεί σε δυτικούς με την ίδια ένταση ενώ από τα ξημερώματα της Πέμπτης 6/2 οι άνεμοι δείχνουν, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής μετεωρολογικά στοιχεία, να εξασθενούν, όχι ωστόσο για πολύ! Γιατί από το μεσημέρι της Πέμπτης, στρέφονται σε βόρειους εντάσεως 9 μποφόρ και με την ίδια ένταση θα εξακολουθήσουν να «σφυροκοπούν» τις Κυκλάδες έως το μεσημέρι της Παρασκευής 7/2.

Από την Παρασκευή το απόγευμα και μετά, οι βοριάδες αναμένεται να «ρίξουν» την έντασή τους. Τις ημέρες τώρα της κακοκαιρίας, υπάρχει η πιθανότητα βροχοπτώσεων στα νησιά.

Η θερμοκρασία την Τετάρτη, ημέρα επικράτησης των νοτίων ανέμων, θα διατηρηθεί στους 16 βαθμούς Κελσίου, ενώ από το βράδυ της ίδια ημέρας ο υδράργυρος δείχνει να σημειώνει «βουτιά» λόγω των βοριάδων και δεν θα ξεπεράσει τους 7 – 8 βαθμούς Κελσίου.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos