Τα γυρίσματα της πολυαναμενόμενης νέας ταινίας του διεθνούς Γιώργου Λάνθιμου στην Τήνο!

07 Φεβρουαρίου 2020 21:51

Τα γυρίσματα της νέας, μικρού μήκους ταινίας του πολυβραβευμένου σκηνοθέτη Γιώργου Λάνθιμου, έγιναν υπό άκρα μυστικότητα στην Τήνο κατά τις προηγούμενες μέρες.

Αγαπημένο νησί του σπουδαίου σκηνοθέτη και τόπος απομόνωσης και συγγραφής των ιδιαίτερων σεναρίων του, η Τήνος «μπαίνει» σε πρώτο πλάνο με την καινούρια αυτή βουβή ταινία του που έρχεται να ταράξει για μια ακόμη φορά τα «νερά» του κινηματογραφικού γίγνεσθαι!

Πρωταγωνίστρια, μεταξύ άλλων, είναι η «μούσα» του σκηνοθέτη, η 32χρονη βραβευμένη με Όσκαρ Αμερικανίδα ηθοποιός Έμα Στόουν η οποία μετά την πρώτη της συνεργασία με τον Γιώργο Λάνθιμο είχε δηλώσει: «Θα δούλευα μαζί του οποιαδήποτε στιγμή μου το ζητούσε».

Στην Τήνο λοιπόν, πριν από περίπου μια εβδομάδα, έφθασε για τα γυρίσματα της ταινίας που πραγματοποιούνται, σύμφωνα με πληροφορίες μας, μακριά από αδιάκριτα «βλέμματα», ένα συνεργείο 30 περίπου ατόμων, όλοι κινηματογραφικοί συντελεστές επιλεγμένοι από τον Γιώργο Λάνθιμο.

Ενδεικτικό του γεγονότος της απόλυτης μυστικότητας που επικράτησε στο νησί σχετικά με το που και το πώς έγιναν τα γυρίσματα, είναι ότι σχεδόν καμία πληροφορία που να αφορά στην τοποθεσία και στις συνθήκες υπό τις οποίες έγιναν, δεν διέρρευσε προς τα έξω.

Προφανώς οι συντελεστές θα είχαν τους λόγους τους. Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, τα γυρίσματα ολοκληρώνονται μέσα στο Σαββατοκύριακο οπότε και οι συντελεστές της ταινίας θα αναχωρήσουν μέσα στο διήμερο από την Τήνο.

Η παραγωγή, το σενάριο και η σκηνοθεσία της «ακριβοθώρητης» ταινίας, φέρουν την υπογραφή του διεθνούς Έλληνα δημιουργού Γ. Λάνθιμου, τα σκηνικά είναι της Άννας Γεωργιάδου, τα κοστούμια του Άγγελου Μέντη, η διεύθυνση φωτογραφίας του Θοδωρή Μιχόπουλου και το μοντάζ του Γιώργου Μαυροψαρίδη.



Η ταινία, εντάσσεται στο project της Εθνικής Λυρικής Σκηνής «The Artist of Composer» το οποίο υλοποιεί με τον Οργανισμό Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ διασυνδέοντας πρωτοπόρους σύγχρονους εικαστικούς, σκηνοθέτες και παραγωγούς ταινιών με τη ζωντανή εκτέλεση ορχηστρικής μουσικής. Η ταινία θα παρουσιαστεί ως μέρος εικαστικής εγκατάστασης με τη συνοδεία μουσικών συνόλων στις 22, 23 και 27 Μαϊου στην αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο ΚΠΙΣΝ.

Το σενάριό της παραμένει επίσης επτασφράγιστο «μυστικό», αλλά όπως ανέφερε ο καλλιτεχνικός διευθυντής της ΕΛΣ «είναι από τα ωραιότερα πράγματα που έχω διαβάσει…». Το ιδιότυπο χαρακτηριστικό της αντισυμβατικής, βουβής αυτής ταινίας, είναι ότι κατά την προβολή της θα επενδυθεί από μουσική που θα παίζεται ζωντανά από ορχήστρα.

Ενθουσιασμένος με το νέο του εγχείρημα, ο πολυβραβευμένος Γιώργος Λάνθιμος έχει δηλώσει: «Είμαι πολύ χαρούμενος που έστω και με έναν έμμεσο τρόπο επιστρέφω στην Ελλάδα παράγοντας ένα έργο το οποίο θα παρουσιαστεί σε έναν πολύ ενδιαφέροντα κύκλο μουσικής και εικαστικών τεχνών. Το γεγονός ότι καλούμαι να κατασκευάσω μια ταινία που θα συνοδεύεται ηχητικά αποκλειστικά από ζωντανή μουσική, είναι κάτι νέο και πολύ ενδιαφέρον για μένα». Εν αναμονή λοιπόν… 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos