Συνάντηση των εμπορικών συλλόγων του Ν. Κυκλάδων

30 Σεπτεμβρίου 2011 17:51

Αγαπητοί συνάδελφοι, Πραγματοποιήθηκε η χθεσινή Πανκυκλαδική διαμαρτυρία , συγκεντρώνοντας οι 10 από τους 14

Προέδρους των Εμπορικών Συλλόγων του Νομού Κυκλάδων στα γραφεία της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Αττικής Όμορων Νομών & Νήσων Αιγαίου που εδρεύει στον Πειραιά.

Στην συνάντηση παρευρέθηκε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Αττικής Όμορων Νομών & Νήσων Αιγαίου κ.Δημήτριος Αρμενάκης και ο Βουλευτής Κυκλάδων κ.Ιωάννης Βρούτσης.

Προκειμένου να βρούμε τρόπους για ν' αντιμετωπίσουμε την λαίλαπα των συνεχών μέτρων , οι Πρόεδροι των Εμπορικών Συλλόγων περιγράψαμε την τραγική κατάσταση που βιώνουμε οι έμποροι και οι επιχειρηματίες στις Κυκλάδες.

Όλοι οι εκπρόσωποι των Συλλόγων, αφού περιγράψαμε την κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει, ζητήσαμε να μην αυξηθεί στα νησιά ο ΦΠΑ, την μείωση των ενοικίων,την παραίτηση των κυβερνητικών βουλευτών, τονίσαμε ότι δεν αντέχουμε άλλο τη φοροεισπρακτική πολιτική που μας έχει εξαντλήσει οικονομικά και

ΑΔΥΝΑΤΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΑΠΕΞΕΛΘΟΥΜΕ.

Οι εκπρόσωποι των των Εμπορικών Συλλόγων του Νομού Κυκλάδων αποδέχτηκαν την πρόταση του Συλλόγου της Πάρου - Αντιπάρου, για δυναμικές κινητοποιήσεις και όλοι δηλώσαμε , ότι

«δεν αντέχουμε και δεν μπορούμε να πληρώνουμε τα χαράτσια».

Μετά την πολύωρη καταγραφή απόψεων και προτάσεων, οι εκπρόσωποι των εμπόρων κατέληξαν σε ψήφισμα με προτάσεις και αιτήματα, που θα σταλεί στον Υπουργό Οικονομίας.

Συγκεκριμένα αποφασίστηκε:

• Το κλείσιμο των καταστημάτων στις 19 Οκτωβρίου σε όλες τις Κυκλάδες.

• Να κηρυχθούν ανεπιθύμητοι στα νησιά οι Βουλευτές του νομού.

• Διαφημιστική καμπάνια – ενημέρωση του καταναλωτή για τα προνόμια από τη διατήρηση στα νησιά του μειωμένου ΦΠΑ.

• Επανίδρυση του Υπουργείου Ναυτιλίας – Τουρισμού.

• Μακροχρόνιες ρυθμίσεις για τις οφειλές των εμπόρων στον ΟΑΕΕ και να μην τιμωρούνται ποινικά οι οφειλέτες.

• Στελέχωση των Κέντρων Υγείας στις Κυκλάδες.

Αγαπητοί συνάδελφοι ,αύριο Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011 και ώρα 14:30 μμ σας περιμένουμε να παρευρεθείτε στα γραφεία του Συλλόγου μας στην

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ με μοναδικό θέμα

«Συμμετοχή στην γενική απεργία της 19ης Οκτώβρη ή ακόμη παράλληλη κινητοποίηση της ημέρας αυτής» με το σύνθημα

ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ

γιατί το τεράστιο πρόβλημα, ξεκινάει τώρα για τις Κυκλάδες,«Τώρα που τελειώνει η τουριστική σαιζόν, θα φανεί το έλλειμμα, θ' αναδειχτούν τα προβλήματα, για τα οποία δεν διαφαίνονται λύσεις .

Ο Πρόεδρος

Αλιπράντης Απόστολος

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos