Επιμελητήριο Κυκλάδων: Αυτή η εβδομάδα, χαρακτηρίσθηκε από μια γενικευμένη κινητοποίηση ιδιωτικού και δημόσιου τομέα

24 Οκτωβρίου 2011 15:13

εν όψει της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου από τη Βουλή, την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου.

Το ήδη τεταμένο κλίμα ήρθαν να συμπληρώσουν οι συνεχιζόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας και ο αποκλεισμός που υφίστανται τα νησιά από την προηγούμενη Δευτέρα.

Ήταν ένα από τα κυρίαρχα θέματα που απασχόλησαν μεταξύ άλλων το Επιμελητήριο Κυκλάδων αυτή την εβδομάδα, κατά την οποία οι ελλείψεις σε θέματα τροφοδοσίας άρχισαν να γίνονται εμφανείς και να δημιουργούν σοβαρά προβλήματα σε πολλά από τα νησιά όχι μόνο του νομού μας, αλλά όλης της χώρας.

Η συνδυασμένη πίεση όλων των φορέων, βουλευτών, εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης και του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, είχε σαν αποτέλεσμα τον προγραμματισμό συνάντησης, μεταξύ του Υπουργού Aνάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και των εκπροσώπων της Π.Ν.Ο., η οποία ευελπιστούμε ότι θα έχει θετική έκβαση.

Από την πλευρά του, το Επιμελητήριο απέστειλε επιστολή τόσο στην πολιτική ηγεσία, όσο και στην Π.Ν.Ο. σε μια προσπάθεια να συμβάλει στην εκτόνωση του κλίματος και στην κατανόηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα νησιά, σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο από την απομόνωση στην οποία έχουν ερήμην καταδικαστεί για πέμπτη συνεχή ημέρα.

Στην επιστολή του προς τον κ. Υπουργό, το Επιμελητήριο πρότεινε τη λήψη συγκεκριμένων και δραστικών μέτρων, προκειμένου να αποφευχθούν στο μέλλον παρόμοια φαινόμενα αποκλεισμού των νησιών, ενώ από την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία ζήτησε αντίστοιχα την πραγματοποίηση δρομολογίων σε μια αποδεκτή συχνότητα, σε περίπτωση νέων κινητοποιήσεων.

Το παρόν δελτίο τύπου εκδίδεται για γενικότερη ενημέρωση, μετά την πρωτοφανή και μαζική κινητοποίηση των επιχειρήσεων – μελών του Επιμελητηρίου, οι οποίες αναζήτησαν αυτές τις ημέρες πληροφόρηση από τον φορέα μας, εκδηλώνοντας την αγωνία τους, τόσο για το συγκεκριμένο θέμα, όσο και γενικότερα για τις εξελίξεις που έλαβαν χώρα αυτή την εβδομάδα.              {plusone lang=el}

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos