Δ.Τ. Ροδιακός Όμιλος Φουσκωτών Σκαφών πρόγραμμα ¨Ταξιδεύω & προσφέρω¨ Καστελόριζο 28-29-30/10/2011

01 Νοεμβρίου 2011 17:57

Ο Ροδιακός Όμιλος Φουσκωτών Σκαφών, εκτός από αθλητικές διοργανώσεις υψηλού επιπέδου,

προσφέρει συνεχώς στην τοπική κοινωνία με διάφορους τρόπους, όπως οι ¨αποστολές αγάπης¨ στα μικρά νησιά του Αιγαίου, αλλά και οι κατασκευές γλιστρών για πρόσβαση στην Θάλασσα, ώστε να υπάρχει δυνατότητα να καθελκυστούν μικρά σκάφη και να επέμβουν σε περίπτωση ανάγκης.

Η νέα προσπάθεια του Ρ.Ο.ΤΑ. είναι το πρόγραμμα ¨ταξιδεύω & προσφέρω¨ που ξεκίνησε τον Μάρτη του 2011 και στόχο έχει την επίσκεψη σε όλα τα νησιά της Δωδεκανήσου, όπου θα προσφέρονται δωρεάν Ιατρικές εξετάσεις σε όλα τα παιδιά, αλλά και ηλικιωμένους, από Ιατρούς μέλη & φίλους του Ομίλου, οι οποίοι ταξιδεύουν και προσφέρουν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους.

Επίσης σε αυτά τα ταξίδια στα μικρά και απομονωμένα νησιά του Αιγαίου ο Όμιλος προσφέρει Ιατρικό υλικό σε συνεννόηση με τα κατά τόπους κέντρα Υγείας.

Το πρόγραμμα ¨Ταξιδεύω & προσφέρω 2011¨ ξεκίνησε από την Χάλκη τον Μάρτιο συνεχίσθηκε στην Κάρπαθο, και έκλεισε για αυτό το έτος στο Καστελόριζο στις 28-29-30 Οκτωβρίου. Στα τρία νησιά μας πραγματοποιήθηκαν πάνω από 650 εξετάσεις σε παιδιά και ηλικιωμένους.

Στο Καστελόριζο προσέφεραν τις υπηρεσίες τους οι παρακάτω: Χριστοφοράκη Μαριέτα Ενδοκρινολόγος, Καραγιάννης Ανδρέας Ορθοπεδικός, Καννή Άννα Μαρία Καθ. Φυσικής Αγωγής & Διορθωτικής Γυμναστικής, Ιωακειμίδου Σουζάνα Διατροφολόγος, Παρίσης Δημήτριος Οδοντοστοματολόγος, Ζωάννου Άννα Δερματολόγος, Γεωργούλης Γιώργος Παιδίατρος, Κατσογριδάκης Βαγγέλης ΩΡΛ, Πέτας Στυλιανός Ορθοδοντικός, Xαρίτος Σταμάτης Καθηγητής φυσικής αγωγής.

Στο ταξίδι προσφέρθηκαν εκτός από υπηρεσίες και μετρητές γλυκόζης αίματος προσφορά της εταιρίας Novartis, αλλά και δωρεάν μαστογραφίες ευγενική προσφορά της κλινικής ΕUROMEDICA Ρόδου.

Το απόγευμα της Παρασκευής, στο Συνεδριακό κέντρο Μεγίστης έγινε ενημέρωση των κατοίκων, σχετικά με την πρόληψη του καρκίνου του μαστού και την οστεοπόρωση, καθώς και για την πρόληψη και θεραπεία του σακχαρώδη διαβήτη από την ιατρό ενδοκρινολόγο κ. Χριστοφοράκη Μαριέττα.

Το Σάββατο από τις 10:00 έως τις 15:00 έγιναν οι εξετάσεις στο Ιατρικό κέντρο του νησιού και στην συνέχεια έγινε επίσκεψη στην νήσο Ρω.

Παράλληλα σκάφος του Ροδιακού Ομίλου μετέφερε στην Στρογγύλη, εφέδρους καταδρομείς, οι οποίοι είχαν ειδική άδεια για επίσκεψη από το Υ.Ε.Ν. και προσέφεραν υλικό και διάφορα είδη διατροφής στους φαντάρους μας που επανδρώνουν τις εγκαταστάσεις στην νήσο.

Ο Δήμος Μεγίστης το βράδυ του Σαββάτου προσέφερε δείπνο στην αποστολή.

Ευχαριστούμε πολύ τον Δήμαρχο κ. Πανηγύρη Παύλο, όπως και τον δημοτικό σύμβουλο κ. Αμύγδαλο Στράτο, αλλά και τους φιλόξενους κατοίκους του νησιού.

Το επιστημονικό προσωπικό που στελέχωσε τα τρία πρώτα ταξίδια, αλλά και τα μέλη του Ομίλου που συμμετείχαν οργανώνοντας και μεταφέροντας με τα σκάφη Ιατρούς και εξοπλισμό, έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι από την συνεργασία, αλλά και το αποτέλεσμα της προσπάθειας.

Η ¨ανταμοιβή¨ όλων το χαμόγελο των κατοίκων.

Eυχαριστούμε πολύ όλα τα μέλη του Ροδιακού Ομίλου που συμμετείχαν και σε αυτό το ταξίδι και είναι η κινητήριος δύναμη του προγράμματος, όπως επίσης και το τηλεοπτικό κανάλι TV4 που ταξιδεύει μαζί μας και καταγράφει το μοναδικό υλικό από τα νησιά που επισκεπτόμαστε, τον ιδιοκτήτη του σταθμού κ. Κάτρη, τον διευθυντή κ. Κωστάκη, την δημοσιογράφο κ. Αβδελλή, όπως και όλους του τεχνικούς.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos