Επιμελητήριο κυκλάδων

19 Νοεμβρίου 2011 17:29

Ολοκλήρωση του Εκπαιδευτικού Κύκλου Β' Εξαμήνου 2011 από το Επιμελητήριο Κυκλάδων

Ολοκληρώθηκε στο πρώτο 10ήμερο του Νοέμβρη ο Εκπαιδευτικός Κύκλος Β' Εξαμήνου 2011, που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Κυκλάδων στα 8 νησιά όπου διατηρεί γραφεία (Άνδρο, Θήρα, Μήλο, Μύκονο, Νάξο, Πάρο, Σύρο και Τήνο).

Ο δεύτερος αυτός Εκπαιδευτικός Κύκλος περιλάμβανε επτά (7) σεμινάρια, τα θέματα των οποίων επιλέχθηκαν προσεκτικά με γνώμονα τόσο τις ανάγκες της αγοράς, όσο και τις ιδιαίτερες απαιτήσεις των επιχειρηματιών των νησιών, όπως αυτές καταγράφονται συνεχώς από το Επιμελητήριο. Οι επτά (7) θεματικές ενότητες ήταν οι εξής:

• Επαγγελματική εξυπηρέτηση πελατών για εμπορικές επιχειρήσεις

• Η εικόνα του καταστήματος - Merchandising

• Internet Marketing & σύγχρονες τάσεις

• Μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Social Media)

• Προώθηση ιστοσελίδων σε Μηχανές Αναζήτησης (SEO-SEM)

• Είσπραξη ανεκπλήρωτων οφειλών

• Τεχνικές εξυπηρέτησης & ικανοποίησης πελατών για τουριστικές επιχειρήσεις

Η συνολική συμμετοχή ήταν ιδιαιτέρως ικανοποιητική με περισσότερους από 300 συμμετέχοντες και από τα 8 νησιά. Τα τρία (3) σεμινάρια που είχαν ως θέμα το Internet αποδείχτηκαν τα πιο δημοφιλή συγκεντρώνοντας τις περισσότερες συμμετοχές, ενώ τα υπόλοιπα τέσσερα (4) είχαν διεξαχθεί και κατά τον πρώτο Κύκλο (Α' Εξάμηνο 2011) και επαναλήφθηκαν μετά από το μεγάλο ενδιαφέρον που σημειώθηκε από επιχειρηματίες.

Η άρτια επιστημονική κατάρτιση των εισηγητών και το πολύ καλό επίπεδο οργάνωσης είχαν ως αποτέλεσμα τα θετικά σχόλια του συνόλου των συμμετεχόντων, ενώ για τον επόμενο κύκλο σεμιναρίων, που θα διεξαχθεί την Άνοιξη του 2012 περιλαμβάνοντας και νέες θεματικές ενότητες, έχει ήδη καταγραφεί ζήτηση.

Τα εκπαιδευτικά αυτά προγράμματα, που διοργανώνονται σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ε.Ε.Δ.Ε.), προσφέρονται σε ιδιαίτερα προσιτό κόστος από το Επιμελητήριο Κυκλάδων προς τους επιχειρηματίες των νησιών (αλλά και στους υπαλλήλους τους και σε άλλους ενδιαφερόμενους) στο πλαίσιο της προσπάθειας του φορέα να προσφέρει στα Μέλη του αποτελεσματικά «εργαλεία» που θα βοηθήσουν στις καθημερινές τους προσπάθειες ενισχύοντας τις δεξιότητές τους.   {plusone lang=el}

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos