Συνέντηση Ε,Υ,Π,Σ Νοτίου Αιγαίου με βουλευτή κ. Φόρτωμα

06 Μαρτίου 2020 01:23

Η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Νοτίου Αιγαίου συνεχίζοντας τις επαφές της με διάφορους υπηρεσιακούς και πολιτικούς φορείς, πραγματοποίησε την 1η Μαρτίου 2020 μέσω του Προέδρου της κ. Ρούσσου Σταύρου και του Γεν. Γραμματέα κ. Τασιούλη Γεωργίου, συνάντηση με τον Βουλευτή Κυκλάδων της Ν.Δ. κ. Φίλιππο Φόρτωμα, στην Ερμούπολη Σύρου.


Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση του Βουλευτή για τα διαχρονικά ζητήματα του κλάδου μας, καθώς επίσης και η εξεύρεση λύσεων για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Πυροσβέστες στον ιδιόμορφο Νομό των Κυκλάδων.
Αφού έγινε αναφορά στον νέο Νόμο 4662/2020 της αναδιοργάνωσης του Π.Σ. και την επίλυση ορισμένων ζητημάτων (Βαθμολόγιο, εκσυγχρονισμός Κανονισμού Μεταθέσεων κ.α.), παραθέσαμε τον προβληματισμό μας για την εφαρμογή του Νόμου ως προς τη δομή των Υπηρεσιών στον Νομό μας και την ανάγκη για άμεση ενίσχυση με προσωπικό, προκειμένου το πλάνο να γίνει υλοποιήσιμο.

Βάσει γεωγραφικής ιδιομορφίας των νησιών μας και με γνώμονα τις αυξημένες υπηρεσιακές ανάγκες που δημιουργούνται, προτείναμε:

α) Άμεση ενίσχυση της Πυρ/κής Υπηρεσίας Ερμούπολης και των Πυρ/κών Κλιμακίων αυτής με μόνιμο προσωπικό, β) επάνδρωση των Πυρ/κών Υπηρεσιών Αεροδρομίων Μυκόνου και Θήρας, διαχείρισης «Fraport», προσλαμβάνοντας προσωπικό με κριτήριο την εντοπιότητα, γ) αναβάθμιση των Πυρ/κών Κλιμακίων Νάξου και ΄Ανδρου σε Πυρ/κές Υπηρεσίες Δ΄Τάξης, δ) πλήρη διαχωρισμό και κατανομή αρμοδιοτήτων με δημιουργία ανεξάρτητων τμημάτων (όπως π.χ. τηλεφωνικό κέντρο -112-, πεζοπόρο τμήμα, Δ/ση Νομού, Περ/κή Πυρ/κή Δ/ση Ν. Αιγαίου) και ε) εκσυγχρονισμό του υλικοτεχνικού εξοπλισμού και των κτιριακών εγκαταστάσεων που στεγάζουν το προσωπικό.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ θετικό κλίμα και ολοκληρώθηκε με τη δέσμευση του κ. Βουλευτή ότι από την πλευρά του θα προωθήσει τα αιτήματά μας αρμοδίως.

Για το Δ.Σ.

-Ο- -Ο-
Γενικός Γραμματέας                              Πρόεδρος

 

Τασιούλης Γεώργιος                             Ρούσσος Σταύρος

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos