Έλεγχος οχημάτων-μονάδα ΚΤΕΟ στη Νάξο

04 Δεκεμβρίου 2011 14:44

Ξεκίνησε η λειτουργία του πρώτου Κέντρου Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων

στην Περιφερειακή Ενότητα Κυκλάδων και συγκεκριμένα στο δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων. Το ΚΤΕΟ έχει δυνατότητα να ελέγχει οχήματα μέχρι 3.5 τόνους, ενώ δημιουργείται υποδομή ελέγχου και δικύκλων.

Ο έλεγχος των οχημάτων από ΚΤΕΟ κρίνεται απαραίτητος για την οδική ασφάλεια και την αποφυγή ατυχημάτων, αλλά και για τον περιορισμό των εκπομπών ρύπων των οχημάτων.

Πλέον και στην Περιφερειακή Ενότητα Κυκλάδων υπάρχει η δυνατότητα Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων, όπως συμβαίνει ήδη στην υπόλοιπη Ελλάδα. Από την αρχή της λειτουργίας του ΚΤΕΟ, ο αριθμός των οχημάτων που προσέρχονται για έλεγχο προσεγγίζει στο 100% της δυναμικότητάς του.

Ο τυπικός τεχνικός έλεγχος περιλαμβάνει εξέταση των συστημάτων πέδησης, διεύθυνσης, φωτισμού, έλεγχο στο σύστημα καυσαερίων καθώς και γενικό έλεγχο του οχήματος όπως σκουριές, φθορές, εξωτερικά χτυπήματα κ.ά.

Έως το τέλος Φεβρουαρίου του 2012 προβλέπεται η λειτουργία ΚΤΕΟ στη Σύρο, με δυνατότητα ελέγχου βαρέων οχημάτων και δικύκλων. Επίσης, προχωρά η δημιουργία μονάδας σε Πάρο και Σαντορίνη. Τα συγκεκριμένα ιδιωτικά Κέντρα Τεχνικού Ελέγχου έχουν αδειοδοτηθεί από το αρμόδιο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Ο περιοδικός τεχνικός έλεγχος είναι υποχρεωτικός για όλα τα αυτοκίνητα του κάθε νησιού στο οποίο λειτουργεί μονάδα ΚΤΕΟ.

{plusone lang=el}

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos