Ενημέρωση απο τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Σύρου

13 Δεκεμβρίου 2011 09:11

Αγαπητοί κάτοικοι και επισκέπτες της Σύρου, Μέσα στα πλαίσια της προσπάθειας που κάνουμε για αναβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρει το

Γενικό Νοσοκομείο Σύρου, κρίνουμε απαραίτητο να σας ενημερώσουμε για ορισμένα θέματα που βρίσκονται σε εξέλιξη και εφαρμόζονται εδώ και λίγες μέρες στο Νοσοκομείο μας, με στόχο την καλύτερη παραμονή των νοσηλευομένων σ αυτό, και που θα συμβάλλει στην ασφαλέστερη θεραπεία τους.

Γνωρίζοντας τις ιδιαίτερες δυσκολίες που αντιμετωπίζετε κατά την περίοδο της νοσηλείας - είτε της δικής σας, είτε του προσφιλούς σας προσώπου - θα θέλαμε να σας διαβεβαιώσουμε, ότι θα καταβληθεί από εμάς κάθε δυνατή προσπάθεια πληρέστερης ιατρικής υποστήριξης και νοσηλευτικής φροντίδας, έτσι ώστε να επιστρέψετε στο οικείο σας περιβάλλον το συντομότερο δυνατό.

Μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα, κατά την παραμονή σας στο νοσοκομείο, να δημιουργηθεί ένα κλίμα εμπιστοσύνης που θα βασίζεται στην ευγένεια, την κατανόηση και τον σεβασμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, τόσο του ασθενούς και του οικείου του περιβάλλοντος, όσο και του εργαζόμενου προσωπικού.

Στο διάστημα που νοσηλεύεστε θα θέλαμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι βρισκόμαστε στη διάθεσή σας σε κάθε κάλεσμα ή αίτημά σας.

Αγαπητοί κάτοικοι και επισκέπτες της Σύρου,

Σε κάθε θάλαμο οι ασθενείς έχουν ιδιαίτερη ανάγκη από ένα ήσυχο, γαλήνιο και ασφαλές περιβάλλον.

Ακολουθώντας με συνέπεια τις παρακάτω οδηγίες, θα μπορούσατε και σεις να συμβάλετε σημαντικά στην εξασφάλιση των ανωτέρω θεραπευτικών συνθηκών:

1. Παρακαλούμε να τηρείτε τις ώρες επισκεπτηρίου με ακρίβεια. Οι ώρες αυτές είναι 17:00 – 19:00

Τις ώρες του επισκεπτηρίου παρακαλούμε οι επισκέπτες να εναλλάσσονται στο θάλαμο και να μην βρίσκονται ποτέ πάνω από ένας δίπλα σε κάθε ασθενή.

Τις ώρες εκτός επισκεπτηρίου μπορεί να παραμείνει στον κάθε ασθενή μόνο ένας συνοδός, προκειμένου να διασφαλιστεί η απαραίτητη ησυχία στο θάλαμο.

2. Εφόσον ο συνοδός που θα παραμένει είναι συγγενικό πρόσωπο προς τον ασθενή, θα πρέπει απαραιτήτως να διαθέτει την ειδική προσωπική πράσινη κάρτα συνοδού που πρέπει να ζητάει και η οποία διατίθεται από το νοσηλευτικό προσωπικό της κλινικής. Εφόσον υπάρχουν δύο συνοδοί κατά τη διάρκεια του 24ώρου που εναλλάσσονται, πρέπει και οι δύο να έχουν την προσωπική τους κάρτα. Η κάρτα αυτή πρέπει να επιδεικνύεται σε κάθε έλεγχο είτε του νοσηλευτικού προσωπικού, είτε του προσωπικού ασφάλειας του Νοσοκομείου.

3. Εφόσον η συνοδός είναι αποκλειστική αδελφή νοσοκόμος παρακαλούμε να διαβάσετε όσα ισχύουν με την Υπ. αριθμ. Υ7β/Γ.Π 160011/10 Υπουργική Εγκύκλιο αλλά και το υπ. αριθμ. Α21/404/18- 16/5/2006 έγγραφο του ΙΚΑ για την παροχή φροντίδας από τις συγκεκριμένες επαγγελματίες (ημερομίσθιο, ώρες εργασίας, υποχρεώσεις, δικαιώματα). Τα ανωτέρω σχετικά είναι αναρτημένα στους ειδικούς πίνακες ανακοινώσεων που υπάρχουν στους διαδρόμους των κλινικών.

4. Εφόσον η συνοδός προσέρχεται από την οικία του ασθενή, όπου εκεί προσφέρει έμμισθη εργασία, ή δηλώνει ότι είναι φιλικό πρόσωπο, με βάση την υπ. αρ. πρωτ. 7235/5676/ 13/4/2007 απόφαση του Διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου που είναι αναρτημένη στους ειδικούς πίνακες ανακοινώσεων που υπάρχουν στους διαδρόμους των κλινικών, ισχύουν τα εξής:

 Ο νοσηλευόμενος εργοδότης ή οι οικείοι του δηλώνουν γραπτά στο ειδικό έντυπο γραπτής δήλωσης που διατίθεται από τους εφημερεύοντες νοσηλευτές, ότι γνωρίζουν καλά το άτομο που επιθυμούν να τους φροντίσει, ότι έχει άδεια παραμονής στη χώρα μας και γνωρίζει πολύ καλά την Ελληνική γλώσσα (εφόσον είναι αλλοδαπός / ή), ότι δεν πάσχει από λοιμώδες μεταδοτικό νόσημα και ότι θα ασχοληθεί αποκλειστικά με τη φροντίδα του.

 Ο νοσηλευόμενος εργοδότης ή οι οικείοι του πρέπει να προσκομίζουν φωτοτυπία της ταυτότητας ή του διαβατηρίου του ατόμου που επιθυμούν να τους φροντίζει.

 Η γραπτή δήλωση και η φωτοτυπία ταυτότητας ή διαβατηρίου του προσώπου που θα συνοδεύσει τον ασθενή, προσκομίζονται από τον νοσηλευόμενο εργοδότη ή τους οικείους του κατά την είσοδό τους στους εφημερεύοντες νοσηλευτές της κλινικής, οι οποίοι ελέγχουν τα στοιχεία αυτά και στη συνέχεια καταγράφουν το συγκεκριμένο πρόσωπο στο ειδικό βιβλίο συνοδού.

 Εφόσον ο νοσηλευόμενος εργοδότης ή οι οικείοι του δεν δηλώσουν τα παραπάνω στοιχεία του συνοδού κατά την είσοδό τους στην κλινική, το προσωπικό και η ασφάλεια του νοσοκομείου καλείται από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου να ζητήσουν την απομάκρυνση του συνοδού από τον ασθενή.

 Εφόσον ο συνοδός για οποιονδήποτε λόγο δεν διαθέτει τα στοιχεία αυτά, το προσωπικό και η ασφάλεια του Νοσοκομείου καλείται από τη Διοίκηση να ζητήσει την απομάκρυνση του συνοδού από τον ασθενή.

5. ΠΡΟΣΟΧΗ!! Σύμφωνα με το υπ. αριθμ. Πρωτ. Υ7β/Γ.Π.58458 – 30/9/2003 έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Υγείας του Υπ.Υ.Π. καθώς και της Υπ αριθμ. Υ7β/Γ.Π 160011/10 – 9/3/2011 Υπουργικής Εγκυκλίου, «Κάθε άλλο άτομο που δεν πληροί όλες τις προαναφερόμενες προϋποθέσεις δεν νομιμοποιείται να παρέχει νοσηλευτικές φροντίδες σε ασθενείς».

Παρακαλούμε να φανείτε απόλυτα συνεργάσιμοι στην εφαρμογή και τήρηση των παραπάνω οδηγιών, καθώς μ΄ αυτό τον τρόπο διασφαλίζεται η Δημόσια Υγεία στο Νοσοκομείο (τήρηση κανόνων υγιεινής για την αποφυγή λοιμώξεων, διάδοσης νοσημάτων κτλ).

6. Την ώρα επίσκεψης των γιατρών, οι συνοδοί οφείλουν να βρίσκονται εκτός της κλινικής.

7. Κατά τη διάρκεια της νοσηλείας, οι συνοδοί οφείλουν να βρίσκονται εκτός του θαλάμου.

8. Παρακαλούμε να μη διατηρείτε μαζί σας αντικείμενα αξίας. Εφόσον αυτό δεν είναι εφικτό, παρακαλούμε να τα παραδίδετε στην Προϊσταμένη του Τμήματος, συμπληρώνοντας το ειδικό έντυπο που θα σας δοθεί για το σκοπό αυτό.

9. Κατά την παραμονή σας στο Νοσοκομείο πρέπει να τηρείτε τις οδηγίες που θα σας δίνονται και αφορούν στη θεραπεία σας ή στη θεραπεία του προσφιλούς σας προσώπου. Δεν θα πρέπει ακόμη να λαμβάνετε από μόνοι σας φάρμακα ή να καταναλώνετε τρόφιμα.

10. Σας ενημερώνουμε, τέλος, ότι σε κανέναν εσωτερικό χώρο του Νοσοκομείου δεν επιτρέπεται το κάπνισμα.

Αγαπητοί κάτοικοι και επισκέπτες της Σύρου,

Ακολουθώντας με συνέπεια τις παραπάνω οδηγίες συντελείτε ουσιαστικά στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών ιατρικής και νοσηλευτικής φροντίδας.

Ελπίζουμε στη συνεργασία και τη βοήθειά σας.

Εκ της Διοικήσεως του Νοσοκομείου Σύρου

{plusone lang=el}

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos