Λήξη θητείας μελών Συμβουλίων Χωροταξίας, Οικισμού και Περιβάλλοντος (ΣΧΟΠ)

31 Ιανουαρίου 2012 15:02

Όπως γνωρίζετε, ο νόμος 4030/11 «Νέος τρόπος έκδοσης αδειών δόμησης, ελέγχου κατασκευών

και λοιπές διατάξεις» δια του άρθρου 42, όρισε τη λήξη της θητείας των μελών του ως άνω αναφερόμενου συμβουλίου, από τη δημοσίευσή του, αν και δια της από 21/2/2011 απόφασης της τέως Υπουργού Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Ναυτιλίας, η θητεία των μελών του ΣΧΟΠ για το Ν. Κυκλάδων είχε οριστεί έως και την 31/12/2012.

Εξ όσων γνωρίζουμε, έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες ορισμού των λοιπών μελών και εκκρεμεί ο ορισμός εκπροσώπου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, προκειμένου να εκδοθεί απόφαση ορισμού του συμβουλίου και της θητείας του, από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Εκ των πραγμάτων, ο νομός μας αντιμετωπίζει ένα κενό στη λειτουργία των υπηρεσιών του, αφού ήδη έχει παρέλθει διάστημα ενός μηνός από τη λήξη της θητείας του προηγούμενου συμβουλίου.

Παρακαλούμε θερμά όπως ορίσετε το συντομότερο δυνατόν, εκπρόσωπο του Επιμελητηρίου σας, προκειμένου να αποφευχθεί η συσσώρευση υποθέσεων που χρήζουν γνωμοδότησης του συμβουλίου, με ότι αυτό συνεπάγεται για την τοπική δραστηριότητα και απασχόληση.

Με εκτίμηση,

O ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΟΥΣΣΟΣ


Κύριε Υφυπουργέ,

Θα θέλαμε, δια της παρούσας, να ζητήσουμε την παρέμβασή σας για την άμεση επίλυση του προβλήματος που αντιμετωπίζει ο Νομός Κυκλάδων, από τη λήξη της θητείας των μελών του Συμβουλίου Χωροταξίας, Οικισμού και Περιβάλλοντος (ΣΧΟΠ), αποτέλεσμα της οποίας είναι η αδυναμία παροχής γνωμοδότησης επί υποθέσεων που άπτονται των αρμοδιοτήτων του ΣΧΟΠ.

Συγκεκριμένα, ενώ ήταν γνωστό ότι δια της από 21/02/2011 απόφασης της τέως Υπουργού Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Ναυτιλίας, ορίστηκαν τα μέλη του ΣΧΟΠ για το Ν. Κυκλάδων για τη διετία 2011-2012, ο νόμος 4030/11 «Νέος τρόπος έκδοσης αδειών δόμησης, ελέγχου κατασκευών και λοιπές διατάξεις» δια του άρθρου 42, ορίζει τη λήξη της θητείας των μελών του ως άνω αναφερόμενου συμβουλίου, από τη δημοσίευσή του.

Εξ όσων γνωρίζουμε, εκκρεμεί ο ορισμός εκπροσώπου από το Τεχνικό Επιμελητήριο και, στη συνέχεια, ο ορισμός του συμβουλίου (προέδρου, μελών και γραμματέα ΣΧΟΠ) από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Λόγω του ότι έχει ήδη παρέλθει διάστημα ενός μηνός από τη λήξη της θητείας του προηγούμενου συμβουλίου, επιχειρώντας να προλάβουμε τη συσσώρευση υποθέσεων των οποίων η αδυναμία διεκπεραίωσης επηρεάζει άμεσα την επιχειρηματική δραστηριότητα, παρακαλούμε θερμά για την παρέμβασή σας προκειμένου να αποκατασταθεί το συντομότερο δυνατόν, αυτό το κενό στη λειτουργία των υπηρεσιών του νομού μας.

Με εκτίμηση,

O ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΟΥΣΣΟΣ

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos