Συνελήφθη μία (1) αλλοδαπή για λειτουργία παράνομων τυχερών παιγνίων στην Κω

01 Φεβρουαρίου 2012 21:59

Κατασχέθηκαν επτά (7) ηλεκτρονικοί υπολογιστές.

Συνελήφθη χθες (31-1-2012) το απόγευμα στην Κω, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κω, μία 37χρονη αλλοδαπή, προσωρινά υπεύθυνη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφετέρια), για λειτουργία παράνομων τυχερών παιγνίων «ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ».

Ειδικότερα, στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης για την καταπολέμηση της παράνομης διεξαγωγής τυχερών παιγνίων, πραγματοποιήθηκε έρευνα στο κατάστημα που εργαζόταν η 37χρονη, όπου διαπιστώθηκε να έχει εγκαταστήσει και θέσει σε λειτουργία, επτά (7) ηλεκτρονικούς υπολογιστές, οι οποίοι διέθεταν πρόσφορο λογισμικό για την διεξαγωγή τυχερών παιγνίων με σκοπό την προσέκλυση - συμμετοχή θαμώνων του καταστήματος στα παράνομα παίγνια.

Επιπλέον, είχε εγκαταστήσει ειδικές μπρίζες, οι οποίες ήταν συνδεδεμένες ασύρματα με τηλεχειριστήριο με τη χρήση του οποίου απενεργοποιούνται οι υπολογιστές, δυσχεραίνοντας κατά αυτό τον τρόπο τον αστυνομικό έλεγχο.

Οι επτά ηλεκτρονικοί υπολογιστές κατασχέθηκαν.

Η 23χρονη ιδιοκτήτρια του καταστήματος δεν συνελήφθη γιατί απουσίαζε την ώρα του ελέγχου και αναζητείται.

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί σήμερα στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω.

Σημειώνεται ότι με το Ν. 4002/2011, ο οποίος ρυθμίζει την «αγορά των παιγνίων» και τέθηκε σε ισχύ από 22 Αυγούστου 2011, προβλέπεται ποινή κάθειρξης τουλάχιστον δέκα ετών σε όποιον διεξάγει τυχερά παίγνια χωρίς άδεια. Όταν τα παίγνια είναι τεχνικά προβλέπεται φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών και χρηματική ποινή από 100.000 έως 200.000 ανά παιγνιομηχάνημα. Τέλος όποιος μετέχει σε τυχερό παίγνιο, το οποίο διοργανώνεται χωρίς άδεια τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μέχρι τριών μηνών και με χρηματική ποινή από 5.000 έως 20.000 ευρώ.


Αναζητούνται δύο (2) άγνωστοι δράστες για ληστεία

σε περίπτερο στην Κω.

Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα των Αστυνομικών Αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη δύο άγνωστων δραστών, οι οποίοι χθες (31-01-2012) το βράδυ στην πόλη της Κω, φορώντας μαύρο σκούφο ο ένας εξ αυτών με την απειλή μαχαιριού αφαίρεσε από 29χρονη αλλοδαπή υπάλληλο περιπτέρου το χρηματικό πόσο των 3000 ευρώ και ακολούθως τράπηκε σε φυγή με δίκυκλο που οδηγούσε ο συνεργός του.

Η προανακριτική έρευνα διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Κω.


Σύλληψη ενός (1) ημεδαπού για διακεκριμένη κλοπή από Ιερό Ναό στην Κω

Συνελήφθη χθες (31-01-2012) στη Κω από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κω ένας 38χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για διακεκριμένη κλοπή.

Ειδικότερα, χθες (31-01-2012) το απόγευμα, ο 38χρονος αφαίρεσε από τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στην πόλη της Κω, ένα Ιερό Ευαγγέλιο και ένα ξύλινο σταυρό και τράπηκε σε φυγή .

Από την αστυνομική έρευνα και τις αναζητήσεις που ενήργησαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κω, εντοπίσθηκε και συνελήφθη ο 38χρόνος.

Στην κατοχή του 38χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το Ιερό Ευαγγέλιο και ο ξύλινος Σταυρός, τα οποία αποδόθηκαν στον εφημέριο του Ναού .

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω.


Σύλληψη ενός (1) ομογενούς από την Ουκρανία για διενέργεια ερευνών σε αρχαιολογικό χώρο στη Λίνδο Ρόδου

Συνελήφθη χθες (31-01-2012) στη παραλία του Αγίου Παύλου στη Λίνδο Ρόδου από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αρχαγγέλου ένας 26χρονος ομογενής, κατηγορούμενος για παράβαση του Ν.3028/2002 «περί αρχαιοτήτων»

Ειδικότερα, χθες (31-01-2012) το απόγευμα, ο 26χρονος κατείχε και είχε θέσει σε λειτουργία συσκευή ανίχνευσης μετάλλων, προς αναζήτηση κερμάτων, κοσμημάτων και λοιπών μεταλλικών αντικειμένων αξίας στον αρχαιολογικό χώρο της παραλίας του Αγίου Παύλου στη Λίνδο Ρόδου, στερούμενος αδείας από την αρμόδια Αρχή.

Ο ανιχνευτής μετάλλων και ένα μικρό φτυάρι κατασχέθηκαν.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου.


Συνελήφθησαν τρεις (3) ημεδαποί για κατοχή και εμπορία ναρκωτικών ουσιών στην Ιαλυσό Ρόδου.

Συνελήφθησαν χθες (31-01-2012) στη Ρόδο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ιαλυσού, τρείς (3) ημεδαποί ηλικίας 34, 31, και 30 ετών, κατηγορούμενοι για κατοχή και εμπορία ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα χθες το απόγευμα στην Ιαλυσό Ρόδου, σε σωματική έρευνα που έγινε στον 30χρονο από αστυνομικούς εποχούμενης περιπολίας βρέθηκαν στην κατοχή του είκοσι έξι (26) γραμμ. ακατέργαστη κάνναβη.

Στο πλαίσιο της ίδιας αστυνομικής έρευνας και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση στοιχείων πρόεκυψε ότι ο 30χρονος προμηθεύτηκε τις ναρκωτικές ουσίες από τους 34χρονο και 31χρόνο ημεδαπό, οι οποίοι αναζητήθηκαν και συνελήφθησαν.

Ο 34χρονος κατά την μετάβαση αστυνομικών στην οικία του για έρευνα, τους παρέδωσε συσκευασία που περιείχε 15,6 γραμμ. ακατέργαστη κάνναβη, η οποία και κατασχέθηκε.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου.



Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos